Mostečtí motokáristé vybojovali při šampionátu v Chebu dvě zlata

0
1804

Mostecký HKC Racing Team si veze z víkendového závodu mistrovství České republiky motokár v Chebu dvě zlaté medaile. Ve třídě Mini 60 stoprocentně zabodoval nováček Roman Staněk. Další zlato v Superfinále třídy KF Junior vybojoval Dan Skočdopole. Výborně si vedli i další reprezentanti mosteckého HKC.

Roman Staněk byl během celého víkendu ve své třídě bezkonkurenční. Zajel nejlepší měřený trénink, vyhrál první i druhou bodovanou jízdu a s velkým rozdílem za sebou nechal všechny soupeře také v superfinále.

„Roman prostě potvrzuje své kvality. Takže ani jeho dobré výsledky v zahraničí nejsou náhodné,“ komentoval úspěch trenér HKC Ivan Houzák.

Dan Skočdopole byl v KF Junior druhý v kvalifikaci, ale pak zaúřadovala sportovní smůla v závodech. Předjíždění pod žlutou vlajkou v zápalu boje není neobvyklé, ale sportovní řády ho bohužel trestají přísně. Ve druhé bodované jízdě ale už do cíle dorazil druhý a skvělou jízdou v superfinále pak rovnou zvítězil. Marek Boris Machulda ve stejné třídě zažil spíš smolnější víkend, když měřenou jízdu skončil až jako devátý. Druhou jízdu zvládl na šesté pozici, ale v úvodu superfinále musel odstoupit po kontaktu se soupeřem.

Se střídavými úspěchy jezdili závodníci HKC v nejmladší kategorii Baby 60. Matvej Sonkin dosahoval během tréninků nejrychlejších časů, v kvalifikaci skončil těsně druhý, ve druhé finálové jízdě po jezdecké chybě skončil ve štěrku, a tak v superfinále z toho bylo třetí místo. Po dodatečné penalizaci za chybu v zaváděcím kole se posunul až na 6. příčku. Hned o místo za ním byl Sébastien Šťastný a na 12. místě skončil nováček Valter Vlk.

A jak víkend hodnotí trenér závodníků z HKC? „Máme zlato ze dvou třetin obsazených kategorií a nebýt diskvalifikace, mohli jsme mít bednu ve všech třídách. Potěšil mne zejména Dan, který se ve vyšší kategorii chová velice dravě. Sezona se nám rozjela dobře a tak věřím, že stejně bude i pokračovat,“ řekl Houzák.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!