Dealeři drog skončili ve vazbě

0
809

 

Kriminalisté TOXI týmu z Mostu zadrželi a obvinili dva dealery drog v rámci akcí West a Frozen, na kterých intenzivně pracovali přes jeden rok. V rámci vyšetřování policisté provedli desítky výslechů osob, domovní prohlídky a další úkony trestního řízení. Vyšetřovatel po provedeném šetření obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 44letého muže z Litvínovska a 33letého muže z Teplicka. Okresní soud v Mostě oba obviněné na návrh policie vzal do vazby.

Muž z Litvínovska měl loni a letos nejméně ve 23 případech obstarat a následně prodat přesně nezjištěné množství psychotropní látky metamfetaminu a ve 4 případech poskytl tablety extáze. Drogy měl prodávat v Meziboří a na různých předem dohodnutých místech v obci Litvínov. Muž byl již za dealerství drog v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu.

Obviněný Tepličan měl letos koncem května ve svém vozidle přechovávat pro jiného 540 gramů látky marihuany. Policisté drogu zajistili při prohlídce vozidla zrovna v době, kdy ji obviněný vezl zákazníkovi. Droga byla v plastových sáčcích. Kriminalisté ji zajistili, provedli detekci na drogy, která byla pozitivní, a odeslali ji na odbor kriminalistické techniky k provedení expertizy. Obviněný měl také dle policie koncem roku i letos v obci na Mostecku a v Bílině obstarat a následně prodat v 10 případech za finanční částku vyšší než 140 tisíc korun nejméně 1 440 gramů marihuany. Oba obvinění mohou být za tuto trestnou činnost potrestáni až desetiletým trestem odnětí svobody. Policisté na obou případech nadále aktivně pracují a nevylučují rozšíření obvinění stíhaných osob ani obvinění osob dalších.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!