Malířské sympozium na Benediktu se opět těšilo zájmu veřejnosti

0
958
????????????????????????????????????

Malířské sympozium opět sklidilo velký zájem a obdiv. I přes úmorné vedro přilákala včerejší vernisáž (1. srpna) na Benedikt řadu lidí.

K létu na Benediktu patří již pěknou řádku let malování s umělci. Letos bylo setkání s malíři jubilejní, konal se zde totiž již desátý ročník malířského sympozia, nazvaný též Barevný Benedikt.

Na přelomu července a srpna se zde sešlo přes desítku výtvarníků. Mezi nimi nechyběly jak stálice této nejen mezi umělci, ale i veřejností oblíbené akce, tak i nové tváře. Na sympoziu se lidé mohli seznámit například s tvorbou Anny Sypěnové, Elišky Kozlíkové, Františka Bodláka, Terezy Pálové, Romana Křeliny, Magdaleny Nagyové, Kateřiny Pěkné, Sylvy Prchlíkové, Josefa Zedníka, Milana Reháka, ale také Martina Ptáčka či Doris Tesárkové Oplové. Návštěvníci sledovali v průběhu týdne, jak jednotlivá díla vznikají pod rukama umělců a ptali se na vše, co je zajímalo. To je také hlavní myšlenkou malířských sympozií, kdy jde nejen o setkání umělců mezi sebou, ale i o přímý kontakt s veřejností napříč generacemi, atmosféru i vzájemný dialog. Během letošního Barevného Benediktu vzniklo několik desítek zajímavých uměleckých děl, která v celé kráse přestavili výtvarníci při závěrečné slavnostní vernisáži, kde byla možnost vystavené obrazy v aukci zakoupit.

Na úvodní fotografii malíř Roman Křelina

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!