Mág Kelley zve do dílny

0
2226

Na hradě Hněvín se 1. května znovu otevřela Dílna magistra Edwarda Kelleyho. Zážitkovou expozici v minulosti navštívilo tisíce návštěvníků.

Sezona začala 1. května. Nově ale bude pondělí zavíracím dnem. „Běžná sezona skončí 31. 8. V září pak bude prohlídka umožněna pouze předem ohlášeným skupinám návštěvníků. Otevřeno bude stejně jako v předchozích letech od 11 do 17 hodin,“ informovala mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

Expozice podle návrhu scénografa Josefa Korába zavede návštěvníky do alchymistické dílny magistra Edwarda Kelleyho, kde budou moci zjistit více z jeho života. V sedmi zastaveních poodkryje alchymistické kousky a triky, které dovedly Kelleyho až k císařskému dvoru Rudolfa II. Protože jde o zážitkovou expozici, jednotlivé díly mohou ovládat sami návštěvníci.

Dospělí zaplatí za prohlídku 20 Kč, děti mladší patnácti let, senioři a osoby s průkazem ZTP pak 10 Kč. Rodinné vstupné činí 40 Kč. „V prodeji zde bude i turistická známka, turistická vizitka (sběratelské produkty), přívěsky, pexesa, omalovánky nebo dřevěný kuřáček, vše s motivem Edwarda Kelleyho,“ uvedla dále mluvčí. Návštěvníci budou mít rovněž možnost si za menší poplatek vyrazit pamětní minci jako vzpomínku na návštěvu Kelleyho dílny. Od října do dubna bude dílna opět „zazimována“.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!