Sportoviště v Albrechtické se otevírá – patří mezi špičku

0
805
Po rekonstrukcích dostanou sportovci moderní a nadstandardně vybavenou halu a zázemí.

Mostečtí sportovci budou moci už v těchto dnech začít využívat jednu z nejmodernějších krytých hal na Mostecku. Sportovní hala Most společně s městem totiž dokončila rekonstrukci areálu v Albrechtické ulici.

V současné době čeká sportovní zařízení ještě kolaudace a stovky sportovců, kteří areál využívali, se vrátí do zcela nových a moderně vybavených prostor. „Jsem rád, že se rekonstrukce úspěšně podařila a musím uznat, že předčila naše očekávání. Našim sportovcům se tak dostává jedné z nejmodernějších a nejhezčích krytých hal široko daleko. Dokonce komfortnějších než je i v naší sportovní hale,“ pochvaloval zdařilou akci Petr Formánek, ředitel Sportovní haly Most, pod jejíž správu areál v Albrechtické ulici spadá.

Sportoviště se kompletně zateplilo, čímž se zásadně sníží energetická náročnost budovy, která dostala i nový obvodový plášť na východní a západní straně. Objekt má také nová okna, která jsou navíc opatřena automatickými uzavíratelnými roletami. Zásadními úpravami prošly i interiéry. „Jsou tu zcela nové povrchy. Prostory jsou vybaveny vzduchotechnikou a jsou plně klimatizované, což jistě naši sportovci velmi ocení. Nové je také umělé osvětlení, které je úsporné, protože je na bázi LED technologií. Nechybí také nová časomíra. Celkově jsou všechny technologie jedny z nejmodernějších. Sportoviště se během kontrolních dnů také dodatečně ladilo a pilovalo, což by se mělo pozitivně odrazit v praxi,“ vyjmenoval dále ředitel Formánek a dodal: „Jsme rádi, že město na tuto investici uvolnilo finanční prostředky a díky tomu se můžeme chlubit takovým zařízením. Sportoviště si zásadnější rekonstrukci již zasluhovalo, protože po čtyři roky se tu postupně dávaly některé věci do pořádku a opravy se prováděly vždy po částech.“

Na budově se v rámci rekonstrukce opravovala i část střechy. „Když už bylo sportoviště delší dobu uzavřené, chtěli jsme toho využít a nechali jsme zde také opravit i střechu, a to v části nad šatnami, chodbami a recepcí,“ prozradil ještě ředitel Sportovní haly.

Sportoviště v Albrechtické ulici využívají například badmintonisté, florbalisté, fotbalisté, základní a mateřské školy, ale i veřejnost.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!