VERVU posílí nový gólman Petr Kváča

0
795

HC Verva Litvínov posílí na střídavé starty brankář Petr Kváča z Českých Budějovic. Jednadvacetiletý gólman stabilně chytá Chance ligu v Českých Budějovicích. V roce 2017 byl draftován do NHL týmem Colorado Avalanche. O tom, kdy bude uvolněn k utkáním v Litvínově rozhodují České Budějovice. “Petr je kvalitní mladý brankář, která v první lize prokazuje výbornou výkonnost,“ říká sportovní ředitel Josef Beránek.

Do Litvínova míří talentovaný brankář Petr Kváča. Bude tak moci sbírat zkušenosti od reprezentačního trenéra brankářů Zdeňka Orcta. „Petra sleduju delší dobu a myslím si, že patří k našim nejtalentovanějším gólmanům v Čechách. Je to mladý a perspektivní kluk, měl jsem o něj zájem už v létě. Podařilo se nám vyřídit střídavé starty a moje teorie je, že na jednoho brankáře celou sezónu táhnout nechci. Nechci tím vůbec schazovat Hanyho, ale v podstatě moje rozhodnutí bylo takové, že Petr přijde na nějaké období a dostane i šanci v extralize,“ vysvětluje litvínovský mentor brankářů Zdeněk Orct.

Petr Kváča v letošní sezóně nastupoval za tým Českých Budějovic. Měl by ulevit Jaroslavu Janusovi od náročného extraligového programu formou střídavých startů. „Je tu na měsíční hostování a je hráčem Budějovic. Motor tak bude rozhodovat o tom, kdy nám Petra pujčí, ale je to vždy o domluvě a komunikaci. Teď jsem se dohodli na dva těžké zápasy, které hrajeme venku. Hany nám chytá v Mostě a Most si ho i vyžaduje, takže to není nic proti ničemu, aby s námi teď odcestoval Petr Kváča,“ přibližuje reprezentační trenér.
Litvínov se ještě minimálně měsíc bude muset obejít bez zraněného Michaela Petráska. Miroslav Hanuljak si naopak plní klubové povinnosti v partnerské Mostě. „Hlavním důvodem Petrova přichodu je, že Michael Petrásek stále ještě není po zranění fit. O Petra měly zájem určitě i jiné extraligové týmy a jsem rád, že to dopadlo takto. Pety začal rehabilitaci minulý týden a teď se začal už i kondičně připravovat. Já doufám, že do měsíce by mohl být připravený na sto procent. Jedna věc, že bude připraven fyzicky a zdravotně, ale druhá, aby se dostal ještě do zápasového rytmu. Pak bychom měli mít připravné tři až čtyři hodně kvalitní brankáře,“ uzavírá Zdeněk Ocrt.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!