V parku Střed nastane „cvrkot“, zavítejte sem i vy!

0
746

Tvůrčí dílny, přednášky, příklady dobré praxe. Otevřené setkání na téma veřejný prostor, kreativita a komunitní život v Mostě završí letošní přípravné aktivity k obnově parku Střed. Vstup volný.

Park Střed se v roce 2018 přiblížil dosud nejvíce za posledních 25 let šanci na svou opravu. S projektem Znovuzrození parku Střed v Mostě město uspělo v roce 2016 v grantové výzvě Nadace Proměny Karla Komárka a získalo podporu na jeho před-realizační fázi. Jejím cílem bylo vytvořit funkční projektový tým, navázat klíčové partnery pro širší spolupráci a vzbudit zájem obyvatel o park a nové možnosti jeho využití. Před-realizační fázi projektu završí 19. října celodenní otevřené setkání pro laickou i odbornou veřejnost nazvané Veřejné setkání k parku Střed.

Účastníci z řad laické i odborné veřejnosti se na něm dozvědí, kam se posunul projekt Znovuzrození parku Střed, jak proměňuje Nadace Proměny Karla Komárka parky krok za krokem a získají spoustu dalších inspirativních informací k tématům jako je veřejný prostor a participace, komunita a místa setkávání a kreativita. Na tuto unikátní akci se podařilo organizátorům sehnat nejlepší odborníky z České i Slovenské republiky, kteří mohou být inspirací pro zlepšení života a veřejného prostoru v našem městě a na sídlištích.

Pro děti bude připravena interaktivní dílna Nadace Proměny Karla Komárka nazvaná „Sousedíš“. Děti si zážitkovou formou vyzkouší zmapovat park, život v něm a zvážit úpravy veřejného prostoru, které by potěšily všechny sousedy. Dílna se uskuteční v parku Střed nebo v případě špatného počasí na magistrátu. Další podrobnosti naleznete v přiloženém programu.

Setkání organizuje statutární město Most spolu s Nadací Proměny Karla Komárka a Agenturou pro sociální začleňování.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!