Sbírka na podporu dobrovolnictví vrcholí – kupte si šperk nebo kávu

0
560

 Ještě do konce listopadu můžete přispět svými šperky, bižuterií i drobnými dekoracemi do dobročinného bazaru na podporu rozvoje Dobrovolnického centra v Mostě.

Bazar je součástí kampaně „Dobrovolnictví je šperk“. Darované šperky budou v prodeji v průběhu adventu – 1. 12. na hradě Jimlín, 2. 12. na zámku v Litvínově a 3. – 6. 12. na 1. náměstí v Mostě. Loni takto mostečtí dobrovolníci získali přes třináct tisíc korun a čtyři nové spolupracovníky. Letošní novinkou kampaně byl také dobročinný pochod a Dobrokavárna.

Dobrovolnická práce je nezastupitelná, v Čechách však stále ještě není tak rozšířená jako jinde v Evropě. Přitom mnoho sociálních či zdravotnických zařízení by se dnes už bez dobrovolníků neobešlo,“ říká vedoucí Dobrovolnického centra v Mostě Květa Bláhová. Dobrovolníci doučují školáky ze sociálně znevýhodněných rodin, věnují se dětem v kojeneckém ústavu, pomáhají zdravotně hendikepovaným. Často také navštěvují klienty v domovech pro seniory, předčítají jim, doprovází je na procházky a nákupy nebo pomáhají při různých společenských a sportovních aktivitách v domově. Každý z dobrovolníků si své zaměření může vybrat sám. Přesto je jich stále nedostatek.

Dlouhodobou aktivitou Dobrovolnického centra je také Dobrokavárna v Mostě, která zahájila provoz letos v září. „Kavárna je otevřena je každou první středu v měsíci od 16 hodin v prostorách Dobrovolnického centra na třídě Budovatelů v Mostě (budova Business Centra-bývalé Báňské stavby). Můžete si tu pochutnat na domácím pečivu i dobré kávě, setkat se s dobrovolníky a dozvědět se všechny informace o jejich činnosti na Mostecku,“ doplnila ředitelka Diakonie Most Markéta Strížová.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!