Divadelní předplatné opět plné známých tváří

0
2255

V nové divadelní sezóně 2016 – 2017 v Litvínově se bude opět na co dívat. Co měsíc navštíví Citadelu osobnosti divadelního světa. Litvínovští diváci si užijí držitele Thálie i herce, kteří jsou svým smyslem pro komedii zárukou dobré zábavy. O následující divadelní sezóně v Citadele nám vše podstatné prozradila Lenka Pecová.

Divadelní sezóna v Litvínově ještě neskončila, už ale určitě máte ohlasy. Jak se líbila?

Pokud víme, jsou lidé spokojeni. Některé kusy se samozřejmě líbily víc, některé méně. Není možné sestavit celou sezónu tak, aby byli všichni naprosto spokojeni. Střídáme komedie s vážnějším žánrem. Pokud by bylo více míst na předplatné, prodala by se. Litvínovští mají o kulturu zájem a divadlo je baví.

Kolik míst předplatného nabízíte?

Kapacita sálu je 480, z toho předplatitelé zabírají 290 míst. Zbytek necháváme pro volný prodej tak, aby se do divadla dostali i lidé, kteří si z různých důvodů nechtějí pořídit celé předplatné.

Jaká je výhoda předplatného?

Předplatné zajistí komfort stálého místa, výhodnější cenu oproti cenám jednotlivých představení a pravidelné zasílání informačních přehledů o programu divadla. Výše předplatného na sezónu 2016/2017, které zahrnuje celkem 9 představení, činí 2 502 Kč pro 3. – 6. řadu a pro zbývající řady 2 250 Kč. Stávajícím předplatitelům budou místa rezervována pouze do 17. 6. 2016! Po tomto termínu budou neobnovené abonentky prodávány novým zájemcům. Prodej předplatného je od 1. 6. 2016 do 19. 8. 2016.

Co lákavého tentokrát nabízíte divákům?

Vsadili jsme opět na známé tváře. Většina divadelních představení je z pražských divadel. Pouze jednou jsme zvolili divadlo plzeňské, a to kvůli hlavnímu představiteli Martinu Stránskému. Ten měl v Litvínově obrovský úspěch s kusem Králova řeč a diváci si ho opět žádají. Jinak se diváci mohou těšit na Lenku Vlasákovou, Karla Heřmánka, Josefa Cardu, Evu Holubovou, Jiřího Macháčka, Marka Taclíka, Vilmu Cibulkovou a další známé herce.

Divadelní předplatné Litvínov Citadela 2016/2017

Září – Bosé nohy v parku

Hrají: Anna Linhartová, Radúz Mácha, Veronika Freimanová, Rudolf Hrušínský. Komedie o tom, jak důležité je procházet se bosýma nohama v parku, když chceme s tím druhým projít celým životem. (AGENTURA HARLEKÝN)

Říjen – ART

Hrají: Zdeněk Žák, Karel Heřmánek, Josef Carda. Kolik pravdy, upřímnosti a tolerance unese přátelství? Solidní vztah tří přátel se ocitá na tenkém ledě ve chvíli, kdy si jeden z nich pořídí velmi drahý obraz. (DIVADLO BEZ ZÁBRADLÍ)

Listopad – ENIGMATICKÉ VARIACE

Hrají: Martin Stránský, Jan Maléř. Psychologická detektivka plná záhad ze života dvou mužů. (DIVADLO J. K. TYLA)

Prosinec – MUSÍME SI POMÁHAT

Hrají: Jiří Macháček, Lenka Vlasáková, Miroslav Vladyka,

Václav Chalupa, František Staněk / Zdeněk Hruška, Martin Sitta. „Malí, ale Češi“. Děj tragické komedie z období druhé světové války se v mnohém liší od filmové podoby oceněné pěti Českými lvy a nominací na Oscara a je plný překvapení. (DIVADLO NA JEZERCE)

Leden – CRY, BABY CRY

Hrají: Michal Dlouhý / Jaroslav Šmíd, Klára Cibulková, Bohdana Pavlíková, Réka Derzsi / Eva Vrbková, Blanka Popková, Kristýna Frejová. Divadelně zrychlený kurz, na kterém se pět žen na dnes tak populárním life coachingu pokusí zjistit, jak by měly změnit svůj život. (ŠVANDOVO DIVADLO)

Únor – JMÉNO

Hrají: Jan Dolanský, Jana Janěková ml., Roman Zach, Linda Rybová, Petr Lněnička. Salonní francouzská komedie nabízející vysoce komický pohled na sebejisté zastánce svobodného myšlení. (DIVADLO VERZE)

Březen – ZABIJÁK JOE

Hrají: Igor Chmela, Marek Taclík, Ivana Jirešová, Anna Fialová, Ivan Lupták. Kultovní lovestory z pera jednoho z nejvýznamnějších současných amerických dramatiků Tracyho Lettse je černá komedie o jedné velmi svérázné rodince a ještě svéráznějším způsobu, jak zatočit s dluhy. (DIVADLO KALICH)

Duben – LENI

Hrají: Vilma Cibulková, Ondřej Kavan, Dana Syslová, Daniel Krejčík. Původní slovenská hra o fiktivním setkání dvou skutečných lidí – legendárního moderátora Johnnyho Carsona a kontroverzní Leni Riefenstahl, fotografky, tanečnice, herečky a v neposlední řadě i mimořádně nadané filmařky, která se stala „dvorní režisérkou“ Adolfa Hitlera. (DIVADLO V ŘEZNICKÉ)

Květen – POPRASK NA LAGUNĚ

Hrají: Eva Holubová, Bohumil Klepl, Kryštof Hádek, Jana Krausová, Kristýna Fuitová-Nováková, Marika Šoposká, Jana Stryková / Anna Fixová a další. Slavná klasická komedie ze slunné Itálie plná temperamentu, rvaček, praček, hádek, rozchodů a usmiřování. (STUDIO DVA DIVADLO)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!