Zavítejte na výstavu skvělých nápadů

0
1982

V mosteckém středisku Europe Direct byla slavnostně zahájena výstava eTwinning v ústeckém regionu. Školy na ní představují své úspěšné mezinárodní projekty. Inspirativní výstava je přehlídkou skvělých nápadů a potrvá do června.

Mnoho z vystavených projektů získalo v rámci České republiky i Evropy významná ocenění. Mezi velmi úspěšné patří také školy z Mostu. Národní ceny získali pedagogové a jejich žáci z mosteckých základních škol V. Talicha, Okružní, J. A. Komenského a ze středních škol SOŠ podnikatelská a VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ Most. Na výstavě se představily také projekty z dalších měst regionu např. z Loun, Děčína, Litoměřic a Litvínova.

„eTwinning je aktivita Evropské komise zaměřená na online spolupráci mezi školami, vzdělávání a vzájemnou komunikaci evropských učitelů realizovanou na portálu www.etwinning.net. V České republice je Národním podpůrným střediskem (NSS) pro eTwinning Dům zahraniční spolupráce. NSS poskytuje učitelům v České republice technickou a metodickou podporu. Dále organizuje semináře, konference a poskytuje informační materiály a další služby,“ uvedla ambasadorka eTwinning Edita Doležalová.

„Mezinárodní spolupráce škol je jednou z priorit vzdělávání ve sjednocené Evropě. V České republice je do projektů eTwinning zapojeno více než 3000 škol – mateřských, základních i středních,“ doplnila druhá z ambasadorek Eva Münchová.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!