Dva koncerty v mosteckém Rokáči Vinohrady

0
1326

V pátek 25. ledna od 21 hodin vystoupí domácí HARDOX. Kapela byla založena v roce 2009, dalo by se tedy říct že je to nové uskupení. Leč opak je pravdou, neboť každý ze členů má nějakou tu hudební minulost již za a snad i před :) sebou. Stylově se hlásí k rocku. V sobotu 26. ledna ve 20:00 nás v Rokáči čeká hudební lahůdka, koncert kapel BLUES NO MORE RESOPHONIC a Petra Börnerová trio.

BLUES NO MORE RESOPHONIC je severočeské trio, hrající blues, které sahá až do dob, kdy černí muzikanti pracovali na bavlníkových plantážích v oblasti řeky Mississippi. Sound tria je postaven na souhře dvou plechových resophonických kytar, doplněný o akustickou i elektrifikovanou foukací harmoniku. Oba kytaristé používají tzv. open ladění a často hrají slide technikou za použití bottlenecku. Kombinací prstové techniky tzv. fingerpicking stylu pravé ruky i bohatosti groovu je v některých skladbách dosaženo originálního souzvuku v duchu tradic Delta blues. V jiných případech je použita akustická kytara ve standardním ladění, případně kytara elektrická.

Petra Börnerová trio je projekt české zpěvačky Petry Börnerové, slovenského hudebníka Tomáše Bobrovniczkého a jejich devítiletého syna Tomáše, který hraje na bicí nástroje. Na rozdíl od ortodoxně bluesové minulosti se dnes zpěvačka Petra Börnerová nechává inspirovat též folkovými, jazzovými a rockovými podněty. Výsledkem je kultivované jazz – blues a písničkářství na špičkové instrumentální úrovni.

Tomáš Bobrovniczký získal ocenění Bluesman roka 2012, které udělila Slovenská bluesová společnost. Tomáš Bobrovniczký (na titulním snímku) hrál a spolupracoval s umělci a kapelami jako Eddie Martin band, Gwyn Asthon, Louisiana Red, Chris Duarte, Bob Margolin, EB Davis, Bluesweiser, ZVA 12-28 band, Stan the Man, Luboš Andršt, Roman Pokorný a dalšími.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!