Studenti vědí, jak se bezpečně chovat na internetu. Získali za to ceny

0
996

Internet – dobrý sluha, špatný pán. V dnešní době je stále aktuálnější znalost on-line prostředí a s ním spojená problematika elektronické bezpečnosti. Žáci a studenti základních a středních škol se opět mohli zapojit do soutěže s projektem „Kraje pro bezpečný internet“ a vyhrát hodnotné ceny. Na Krajském úřadě Ústeckého kraje proběhlo předání cen výhercům krajského kola finále této soutěže.

 

 

 

 

Ceny výhercům předal náměstek hejtmana pro oblast školství, mládeže a sport Petr Šmíd a zástupce Microsoftu Karel Klatovský. Smyslem soutěže je podpora prevence v oblasti elektronické bezpečnosti mládeže a preventivní aktivity snižující míru elektronické kriminality na území jednotlivých krajů.

V rámci krajského finálového kola Kvízu PLUS první příčku obsadil David Naď ze Střední odborné školy energetická a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy, Chomutov, druhé místo získal David Král z mostecké Soukromé střední školy pro marketing a ekonomiku podnikání a třetí místo obsadil Dominik Ernest ze Základní školy s rozšířeným vyučováním informatiky a výpočetní techniky v Teplicích. Oceněna byla také čtvrtá Natálie Kušnirová a pátý Honza Kotáb.

 

V kategorii Kvíz byli vylosováni Natálie Mazurová, Michal Arnold a Stanislav Zatloukal, kteří také obdrželi hodnotné ceny.

Ceny do soutěže věnoval Microsoft, CZ.NIC a Ústecký kraj. Kraje pro bezpečný internet je projekt Asociace krajů České republiky.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!