Tripartita řešila nezaměstnanost

0
890
ilustrační foto

Především problematice nezaměstnanosti bylo věnováno únorové jednání Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM). O vývoji stavu zaměstnanosti v roce 2018 přišli zástupce regionální tripartity informovat zástupci mostecké pobočky Úřadu práce.

Neřešila se pouze statistika, zástupci úřadu práce seznámili přítomné také s projekty, které jsou pro uchazeče o zaměstnání k dispozici. Členy HSRM naopak zajímalo, jak velké procento klientů úřadu práce tvoří lidé v exekuci, případně jaký podíl uchazečů o zaměstnání na Mostecku tvoří středoškoláci a lidé s vysokoškolským vzděláním. Řeč přišla i na aktivní politiku zaměstnanosti, zejména na veřejně prospěšné práce, které řada starostů v obcích využívá.

Kompletní prezentaci úřadu práce je možné nalézt na webových stránkách Hospodářské a sociální rady Mostecka (http://www.hsr-uk.cz/hsr-m/prezentace.html).

O řešení problematiky spojené s nezaměstnaností i dalších, především sociálních záležitostí, seznámila členy HSRM poslankyně Parlamentu ČR Hana Aulická Jírovcová. Přítomným navíc nastínila plány parlamentních a vládních návštěv v regionu v následujících týdnech. Na Mostecko by totiž ještě během února měl dorazit Výbor pro sociální politiku a Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Hned prvního března se do regionu chystá předseda vlády Andrej Babiš a ve druhé polovině března na Mostecko zavítá také Výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, který bude zasedat v Ústí nad Labem.

K dalším bodům únorového jednání HSRM patřila krátká prezentace Místní akční skupiny Naděje o vyhlašovaných výzvách. Hodnocení činnosti i plány na letošní rok představily všechny odborné komise, které při HSRM působí. Jedná se o Odbornou komisi pro infrastrukturu a životní prostředí, Odbornou komisi pro Rozvoj lidských zdrojů, Odbornou komisi pro oblast cestovního ruchu a Odbornou komisi pro kulturu. Právě na základě doporučení posledně jmenované komise schválili zástupci HSRM první letošní pětitisícovou podporu pro obec Patokryje.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!