Mostecká knihovna připravila Literární salón pro děti i rodiče

0
640

V rámci akce Týden podpory čtenářské gramotnosti na Mostecku připravila Městská knihovna v Mostě Literární salon. Literární salón se uskuteční v úterý 5. 3. od 17 v prostorách mostecké knihovny. Registrace na: https://registrace-literarni-salon.vyplnto.cz/

Jedná se o autorské čtení s prvky divadla ke knize „Pohádky a MALÉhRY“, které je určeno především rodičům s dětmi předškolního a mladšího školního věku (ideálně 4-10 let). Akce je hrazena z prostředků MAP II ORP Most a je tedy pro přihlášené účastníky ZDARMA. Nutné však je provedení registrace prostřednictvím registračního online formuláře. Kapacita je omezena na 50 osob.

V „Týdnu podpory čtenářské gramotnosti na Mostecku“ budou od 4. do 10. března probíhat různé aktivity podporující čtenářskou gramotnost. Některé z nich se budou odehrávat přímo v zapojených školách a jejich realizace bude plně v  jejich kompetenci. Kromě činností realizovaných přímo školami budou připraveny i další aktivity realizačním týmem MAP II, který ve součinnosti s členy pracovní skupiny Čtenářská gramotnost a spolupracujícími subjekty (Městská knihovna Most, Oblastní muzeum a galerie v Mostě, Magistrát města Mostu aj.) připraví  nabídku aktivit pro školy i širokou veřejnost.  Společným jmenovatelem veškerých akcí by měla být práce s informacemi, čtení či rozvíjení mediální gramotnosti.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!