V pořadí dvacátý třetí kruhák v Mostě se postaví v létě nad Aquadromem

0
603

Nový kruhový objezd nad Aquadromem se vybuduje během léta. Křižovatka se v tu dobu uzavře. Vítězem zakázky na stavbu kulaťáku v místech křížení ulic Lipová-Topolová-Zd. Štěpánka, se stala firma Herkul, a. s., s nabídkovou cenou šest milionů a sedm set tisíc korun bez DPH. Bude se jednat o třiadvacátý kruhák v Mostě.

„Nyní se ladí termín zahájení prací v souvislosti s plánem oprav komunikací, které mají technické služby nasmlouvané s Herkulem. Doufám, že se vše stihne v termínu, který je naplánován, aby to co nejméně zatížilo město. Zvolen byl letní termín, kdy je většina lidí na prázdninách. Je už navržena trasa pro MHD. Věříme, že vše klapne. Úspora zakázky je dost výrazná, překvapila nás,“ řekl mostecký primátor Jan Paparega. Při stavbě kruháku bude po celou dobu provoz v křižovatce uzavřen. Pro autobusovou dopravu jsou navrženy objízdné trasy. „V ulici Lipová bude provoz odkloněn po stávajícím chodníku, na kterém budou položeny betonové panely. Zastávky MHD v ulici Lipová budou dočasně mimo provoz a náhradní zastávky budou za okružní křižovatkou v ulici Višňová,“ uvedla mluvčí Alena Sedláčková. Autorem projektu je společnost NE2D Projekt s.r.o. Samotné stavební práce by měly trvat zhruba 14 týdnů. Křižovatka v současné době představuje jedno z nejproblematičtějších křížení ve městě, kde často dochází k dopravním nehodám.

Budou další kruháky?

Radnice uvažuje o vybudování dalších kruháků ve městě. Jeden by mohl vyrůst na křížení ulici SNP a Alej Boženy Němcové. „Tímto záměrem jsme se zabývali na radě města. Nabízejí se dvě alternativy – styková křižovatka, která zahrnuje celou SNP včetně cyklopruhů, podobným v Chomutovské ulici, nebo okružní křižovatka. Jsou hlasy pro i proti kruháku na tomto místě. Budeme o této možnosti nadále diskutovat a více se jí zabývat na příští radě města, kdy bychom chtěli zadat projektovou dokumentaci na řešení křižovatky,“ prozradil náměstek Marek Hrvol.

Dalším z míst, kde připadá v úvahu okružní křižovatka, je křížení ulic J. Palacha a Topolová. „Kruhák v tomto téčku jsme měli ve střednědobém výhledu, ale nakonec jsme tuto akci odtud vyjmuli. Máme zpracovanou studii, ale zatím jsme vyhodnotili, že toto není prioritou,“ informoval náměstek primátora Marek Hrvol.

(sol)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!