ONDŘEJ ŠTVERÁČEK QUARTET feat. GENE JACKSON vystoupí dnes v Citadele

0
583

Citadela Litvínov zve dnes, ve středu 27. 3., na koncert úspěšného jazzového česko-amerického spojení „ONDŘEJ ŠTVERÁČEK QUARTET feat. GENE JACKSON (USA)!“. Začátek koncertu je v 19 hodin v Café Baru Citadela. Vstupné 150 Kč.
Workshop od 16 hodin v Café Baru.

Saxofonista Ondřej Štveráček patří už více než dekádu k nejvýraznějším postavám nastupující jazzové generace v Česku. V loňském roce natočil s Kováčem, Barošem a americkým bubeníkem Genem Jacksonem kritikami vysoce ceněné album „Skeches“. Recence i doporučení kolegů jazzmenů z Evropy a USA hovoří jasně o vynikajícím počinu, který vás naprosto pohltí.
Gene Jackson (USA), nazývaný „rythm specialist“ je známý svým multižánrovým přesahem od afro-amerických polyrytmů přes latino až ke „cool rythms“. Hrál po boku světových jazzových hvězd jako jsou Herbie Hancock, Diane Reeves, Wayne Shorter, Dave Holland, Christian McBride, Greg Osby, Terence Blanchard, Andrew Hill, George Coleman a mnoho dalších.

Posluchač bude vtažen do strhujícího jazzového dění, jaké lze zažít snad jen na těch nejlepších Coltraneových albech. Pianista Klaudius Kováč je na rozdíl od svého vlastního bratrance Ondřeje Krajňáka více zakotven v tradici, čímž dravě modernímu Štveráčkovi vytváří protipól; ovšem co do energie je jeho hra neméně strhující. Kontrabasista Tomáš Baroš roste den ode dne a blýskl se i autorsky – „Bunch Of Gypsies“ zdobí skutečně skvostný hudební motiv! Hvězdný bubeník Gene Jackson neexhibuje, soustřeďuje se na zahušťování rytmického proudu.

Vstupenky k zakoupení v pokladně Citadely s možností rezervace online na webových stránkách www.citadela- litvinov.cz nebo telefonicky na čísle 476 111 487.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!