Konference Emergency měla jubilejní ročník

0
795

Na akademické půdě kampusu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem se uskutečnil již desátý ročník celostátní konference „Emergency 2019“. Záštitu nad jubilejním ročníkem převzali Oldřich Bubeníček, hejtman Ústeckého kraje, a Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

„Desátý ročník svědčí o tom, že si konference získala popularitu. Jsem rád, že se akce koná podruhé na půdě ústecké univerzity, kde jsou studenti, kteří jednou mohou nastoupit ve zdravotnických oborech. Věřím, že nastoupí právě do společnosti Krajská zdravotní, která je základem zdravotní péče v našem regionu,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Konference Emergency začínala jako jednodenní vzdělávací akce a postupně se stala uznávanou celorepublikovou prestižní konferencí se dvěma stovkami účastníků. „Děkuji Ústeckému kraji a Radě Ústeckého kraje v čele s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem za finanční podporu této konference a dalších vzdělávacích akcí. Podpora společnosti Krajská zdravotní a jejích pět nemocnic od Ústeckého kraje je však především investiční, což nám umožňuje realizovat řadu významných projektů,“ upozornil generální ředitel Krajské zdravotní Petr Fiala.

Jednotlivé přednášky se letos věnovaly nejen pacientům, ale také tématům mimo zdravotnické pracoviště, které se však zdravotnictví dotýkají. S přednáškami na konferenci vystoupili kriminalisté z Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, členové Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje nebo ředitel Věznice Valdice.

Emergency Krajské zdravotní v ústecké Masarykově nemocnici v nepřetržitém provozu zajišťuje příjem, ošetření a vyšetření příchozích pacientů s akutními potížemi, zraněných a nemocných přepravených do ústecké nemocnice posádkami Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. Zajišťuje pro Policii České republiky vyšetření zadržených před umístěním do cely. Oddělení pro závažně nemocné pacienty je rovněž součástí zdejšího traumacentra, kardiocentra a iktového centra se spádovou oblastí pro celý Ústecký kraj a přilehlé regiony.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!