Podoba parku se zatím tají

0
1782

Radní řešili revitalizaci parku Střed, nad sportovní halou. Park by měl sloužit jako odpočinková plocha pro obyvatele města. Zároveň by se tu měly vyzdvihnout ekologické prvky.

Záměr města na úpravy centrálního parku jsou atraktivní a lákavé. Hlavním úskalím ale bude park uhlídat před nenechavci a nepřizpůsobivými z protějších Stovek. Ti park každoročně, zvláště v teplém období, obléhají, dělají tu nepořádek a ničí ho. „Park nad sportovní halou je problematický, obdobně jako i jiné parky ve městě. Srocují se tu totiž individua, která tu popíjejí alkohol a užívají drogy. I proto se na tato místa soustředí naše pozornost. Park kontrolují i naši asistenti prevence kriminality,“ potvrzuje tisková mluvčí mostecké městské policie Ilona Kozlová.

Ke konkrétním záměrům se zatím město nechce vyjadřovat. „Považujeme za slušné, seznámit s nimi nejdříve politické kluby,“ poznamenal primátor Jan Paparega. Již před časem ale vedení města prozradilo, že v parku se plánuje například letní miniamfiteátr, kde by se mohla konat nejrůznější vystoupení, divadelní apod. Další možností je letní kino. Stát by tu měl také stánek s občerstvením apod. Ošetření a úpravy si zde zaslouží také zeleň. Odstranit by se měly i rozbité a zdevastované betonové bazénky. Park by měl zůstat otevřený. „Neplánujeme žádné oplocení,“ ujistil před nedávnem také první muž města.

Vzhledem k tomu, že revitalizace druhého největšího parku v Mostě si vyžádá značné finanční náklady, počítá město s dotačními prostředky. „V tuto chvíli mohu jen říci, že s prostředky na revitalizaci parku to vypadá velmi nadějně,“ doplnil ještě Jan Paparega.

Nové stezky na Šibeníku už brzy

Změny čekají také park Šibeník. Úpravy se zde realizují už delší dobu. Nyní se dokončuje prořezávka a výsadba nové zeleně. V nejbližší době by zde měly přibýt také další atrakce. Chystají se zde běžecké stezky. Ty by měly být lemovány informačními tabulemi, na nichž budou naši nejznámější běžci a atleti. „Už máme všechny označníky pořízené. Vyčleněny jsou k tomu i finanční prostředky. Trasy by se měly realizovat podle plánu ještě letos v červnu,“ prozradil náměstek primátora Marek Hrvol.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!