z Rady města Mostu

0
1925
Jízdné se nemění

Radní schválili dodatky ke smlouvám mezi městem, dopravním podnikem a Ústeckým krajem. Díky nim v roce 2016 dochází ke snížení cen za dopravní výkon o 1,29 Kč za jeden kilometr. Stávající taxa tak činí 39 korun. Důvodem snížení cen jsou změny cen motorové nafty a průměrné hrubé nominální mzdy. „Jízdní řády se v rámci příměstských linek měnit nebudou a cena jízdného rovněž ne. Jedná se jen o každoroční vztah, kdy nám Ústecký kraj oznámil sníženou cenu za dopravní výkon,“ komentoval k dodatkům smluv náměstek primátora Marek Hrvol.

Na lodžiích se ušetří

Opravu 45 lodžií domova pro seniory v Barvířské ulici provede společnost Euromont Group a.s., která předložila cenovou nabídku ve výši 1,8 mil. Kč bez DPH. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky ale byla 3, 2 mil. Kč bez DPH. Město tak dosáhlo úspory ve výši 43 procent.

Zeleň dražší

Revitalizace zeleně na mosteckém sídlišti Výsluní si vyžádá víc peněz. Radní proto schválili dodatek ke smlouvě o poskytnutí podpory, kterým se navyšuje jednak dotace i celkové způsobilé náklady. Naopak se sníží počet kusů ošetřených dřevin.

Zateplení školy

Dotace ze státního rozpočtu se navýší i v případě zateplení Základní školy v Mostě, v Rozmarýnové ulici. Dodatek, který řeší navýšení, schválili mostečtí konšelé.

Projekt Polyurb

V Mostě se rozjíždí nový projekt Polyurb. Město se v něm společně s Universitou J. E. Purkyně a městem Chomutov stane partnerem. Cílem projektu je propojení regionálních center pro územní správu a zaměření se na tři oblasti: město a jeho okolí, prostor mezi městy a spolupráci měst. „Projekt se obsahově zaměří například na změny ve využívání území, zelenou mobilitu, odpadové hospodářství nebo management krizového řízení,“ doplnila mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

Oprava toalet

Radní podpořili převod prostředků z rezervního fondu na akci Základní školy ve Svážné ulici a to ve výši sto tisíc korun. Peníze škola využije na dofinancování generální opravy sociálního zařízení žáků školy v pavilonu B. Rekonstrukce bude probíhat v době letních prázdnin.

Odvolání z rady

Ze školské rady Základní školy v Mostě, v Komenského ulici odvolali radní Jiřího Švába. Do funkce nově jmenovali Renátu Mackovou, a to na období 2014 – 2017.

Mostecká bytová ve ztrátě

Společnost Mostecká bytová hospodařila v roce 2015 se ztrátou 7 389 000 korun. Hradit se bude z účtu nerozděleného zisku z minulých let. Účetní závěrku a výroční zprávu Mostecké bytové, a.s. schválila rada města při výkonu působnosti valné hromady společnosti Mostecká bytová, a.s.

Sociální auto

Nový automobil za 72 600 korun získá Městská správa sociálních služeb v Mostě. Vůz od společnosti Kompakt s.r.o. odhlasovali odkoupit mostečtí radní na posledním zasedání.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!