Ústecký kraj si připomněl 74. výročí ukončení 2. světové války

0
932

U pomníku vojáků Rudé armády v Městských sadech v Ústí nad Labem se uskutečnil za účasti představitelů Ústeckého kraje, města a dalších osobností pietní akt k příležitosti uctění památky obětí 2. světové války a ukončení 2. světové války v Evropě, které bylo dne 7. května 1945 stvrzeno podpisem bezpodmínečné kapitulace Německa.

Kromě hejtmana Oldřicha Bubeníčka se za vedení Ústeckého kraje na akci dále zúčastnila Jitka Sachetová, radní pro oblast kultury a památkové péče, zemědělství, životního prostředí a venkova a Jaroslav Dubský, předseda Výboru pro kulturu a památkovou péči. Za Ústí nad Labem svůj proslov přednesla Věra Nechybová, 1. náměstkyně primátora. Mezi řečníky byl také Miroslav Šimáček, arciděkan Farnosti Ústí nad Labem a Petr Gajdoš, ředitel Krajského vojenského velitelství v Ústí nad Labem.

„Scházíme se zde na tomto místě pravidelně, abychom si připomněli ukončení 2. světové války a porážku fašismu. Nikdy bychom neměli zapomínat na desetitisíce vojáků, kteří zahynuli na našem území. Proto bychom si těchto lidí měli vážit. Žádný z nich nechtěl za války zemřít, chtěli žít svobodně. Nic horšího než válka není,“ uvedl při svém proslovu hejtman Bubeníček.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!