Jezero Milada v sobotu otevře návštěvníkům víla – připraven je pestrý program

0
697

MiladaVíla Milada již tuto sobotu 18. května znovu převezme vládu nad stejnojmenným jezerem, které se začalo napouštět před osmnácti lety. Zahájení další sezóny se tak stane narozeninovou oslavou, které se nejen dospělí recesisté, ale zejména děti mohou zúčastnit v kostýmu víly či vodníka.

Vše vypukne ve 13 hodin a čas prožít rodinné odpoledne na jezeře Milada máte až do 17 hodin. Speciálním hostem odpoledne je tentokrát známý diskař Tomáš Staněk, se kterým se můžete potkat při autogramiádě. Milovníci saní se mohou podívat na tradiční závody O pohár PKÚ, kterého se zúčastní registrovaní závodníci od 7 do 19 let. První start je naplánován na 13.30 hodin. Rodiče i děti mohou absolvovat Cestu válečníka se střelbou na cíl z airsoftových zbraní. Na dětské návštěvníky pak čeká navíc zdravá ovocná svačinka.

Celé odpoledne bude návštěvníky bavit oblíbené Divadlo V Pytli, své praktické dovednosti předvedou báňští i vodní záchranáři. Vše doplní tradiční grilovací soutěž Milada Burger a otevřeny budou také všechny stánky s občerstvením. Pro návštěvníky je zajištěna kyvadlová doprava z centra Ústí nad Labem, ze zastávky Divadlo, která bude jezdit od 12.30 hodin v půlhodinových intervalech. Poslední spoj z města na jezero pojede v 17 hodin. Od jezera bude odjíždět poslední autobus v 17.30 hodin do centra města. Dopravu v místě konání akce zajistí výletní vláček pro cestu z parkoviště 5. května k hlavní pláži a nazpět.

Jezero Milada vzniklo na místě bývalého hnědouhelného lomu. Jde o první velkou vodohospodářskou rekultivací v České republice, která je se svými 252 hektary jen o málo menší než Máchovo jezero. Maximální hloubka dosahuje bezmála 25 metrů, objem vody přesahuje 35 miliónů kubíků. Napouštění jezera započalo roku 2001, dokončeno bylo v roce 2010 a veřejnosti zpřístupněno v roce 2015. V roce 2006 vznikl Dobrovolný svazek obcí Jezero Milada, jehož členy jsou Ústí n. Labem, Chabařovice, Trmice, Řehlovice a Modlany, který se snaží přispět k oživení této části krajiny po těžbě uhlí.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!