V Mostě vypukne evropský mač softbalistek

0
1900

Po loňském vydařeném mistrovství Evropy juniorů v softbalu v Mostě se na stejné místo sjedou softbalisté i letos. Tentokrát se ale jedná o něžné pohlaví. Od 15. do 20. srpna se tu totiž bude konat Evropský pohár žen v softbalu – Most 2016.

Do Mostu se sjede osm předních evropských ženských softbalových týmů. Radní proto doporučili zastupitelům, aby schválili neinvestiční dotaci na tuto akci a to ve výši sto padesáti tisíc korun. „Poskytneme prostředky na to, aby se tato akce mohla uskutečnit,“ informoval mostecký primátor Jan Paparega. Peníze od města by měly sloužit například na ubytování účastníků, dopravu a další náklady. „O podporu byl žádat pan Kasal, který zastupuje softbalový klub Paintbusters v Mostě s tím, že by se tu mohla konat další akce, která by tento sport i areál na Ovčíně mohla oživit. Akce má svůj nemalý význam i v zahraničním kontextu,“ uvedl dále náměstek primátora Marek Hrvol. „Jsme rádi, že se tady bude dít další zajímavý podnik. Pomůže ke zlepšení image města i regionu,“ je přesvědčen primátor.

Areál na Ovčíně se i kvůli loňskému mistrovství v softbalu dával do pořádku. Prováděly se tu nezbytné úpravy včetně nového oplocení a trávníku. „Máme na opravený areál velmi pozitivní ohlasy. Nejvyšší činitelé z této sportovní asociace byli z tohoto prostředí nadšeni, dokonce se hovořilo o tom, že by obdobné sportoviště chtěli stavět i v Evropě,“ pochlubil se primátor Jan Paparega.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!