Magistr Kelley ovládne Hněvín už příští sobotu

0
1579

Den magistra Edwarda Kelleyho, který se tradičně koná na hradě Hněvíně, je za dveřmi. Místní i přespolní si každoročně připomínají slavného alchymistu a podvodníka Angličana Edwarda Kelleyho, jehož pravé jméno znělo Edward Talbot.

Letošní alchymistické slavnosti se konají v sobotu 15. června na nádvoří, divadelní scéně hradu Hněvína, ale i v jeho podhradí, kde vyroste dobové tržiště s občerstvením.

Těšit se můžete na Alchymistu Gorvina či kejklíře Lukáše.  Katovské řemeslo vám přiblíží kat Muschwerk. Nezapomeňte navštívit Edwarda Kelleyho v jeho alchymistické dílně.

Nejmenší děti pobaví divadelní pohádka Kocour v botách a jejich starší sourozenci se mohou vydat lesem po Kelleyho stezce plné překvapení, ti odvážnější třeba rádi vyzkouší lezeckou stěnu.

V doprovodném programu na nádvoří hradu budou připraveny soutěže pro děti, uvidíte vystoupení kejklířů, šermířů a sokolníka s ukázkami výcviku dravců.

Po celý den bude otevřena také hvězdárna na hradě.

Program si můžete užívat již od 10 hodin, ale slavnostní zahájení je naplánované na 11 hodinu a konec programu na 18 hodinu. Kelley bude opět utíkat z věže hradu v 17.30 hodin. Snad se mu to letos povede.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!