Jak se chovat bezpečně na internetu

0
2220

I v letošním roce se mohou žáci i studenti z Ústeckého kraje zapojit do projektu Kraje pro bezpečný internet. Soutěž probíhá až do 31. října. Projekt, do kterého se letos zapojily všechny kraje, chce děti hlavně upozornit na nebezpečí v on-line prostředí. Na webových stránkách www.kpbi.cz jsou nejen pro žáky, ale také pro rodiče, pedagogy či sociální pracovníky připraveny soutěžní kvízy.

Na webu je vyvěšeno 9 e-learningových lekcí, na které navazuje soutěžní znalostní kvíz. Na vylosované úspěšné řešitele čeká každý měsíc mobilní telefon Lumia 550 a na konci roku losování o další hodnotně ceny. Na konci celé soutěže pak budou z úspěšných soutěžících vylosováni v každém kraji další výherci, kteří získají herní konzoly Xbox 360, mobilní telefon Lumia či tablet.

Hlavním cílem projektu je minimalizovat rizika spojená s užíváním informačních a komunikačních technologií a zároveň podpořit a zlepšit celkové povědomí o ochraně on-line bezpečnosti. V roce 2016 se do projektu poprvé zapojily všechny kraje ČR. Na webu najdete i tematicky směřované výukové e-learningové kurzy.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!