Hejtman Oldřich Bubeníček jednal s náměstkem ministra o vysokorychlostním internetu

0
744

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček se ve své pracovně sešel s náměstkem ministra průmyslu a obchodu Marianem Piechou (na úvodní fotografii s hejtmanem). Cílem jednání byla debata o možnostech přechodu na vysokorychlostní internet.

Jednání se zúčastnil také vedoucí odboru informatiky a organizačních věcí Jan Jelínek, vedoucí odboru regionálního rozvoje Pavel Hajšman a Petr Filipi z ministerstva průmyslu a obchodu. Ministerstvo průmyslu a obchodu  hovoří o přípravách výzvy na tzv. „internetové vouchery“, které umožní poskytnout finanční prostředky obyvatelům v lokalitách bez vysokorychlostního připojení. S tím, že tento dotační titul by se administroval skrze kraje. Jedná se o typ spolupráce ve stylu „kotlíkové dotace“, avšak pro oblast zvyšování rychlosti internetového připojení. Cílem jednání je způsob, jak implementovat vouchery, které mají domácnosti a poskytovatele připojení motivovat i podporovat v přechodu na vysokorychlostní internet v kraji.

Ministerstvo aktuálně hledá cesty, jak program připravit, a k tomu slouží společná diskuze na úrovni krajů, která právě probíhá. Začátkem září se bude o této problematice diskutovat na zasedání Asociace krajů ČR.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!