Strážníci často poskytují první pomoc a zachraňují životy

0
785

Městští policisté přijeli před nedávnem na pomoc dezorientovanému muži, který se nacházel na hlavní poště. Muž strážníkům sdělil, že nedávno prodělal mozkovou příhodu, nyní se mu udělalo nevolno, upadl a špatně se mu dýchá. Strážníci přivolali zdravotnickou záchrannou službu a monitorovali jeho zdravotní stav do příjezdu záchranářů. Poté muže doprovodili do vozidla záchranné služby a předali ho se zjištěnými informacemi posádce sanitky. Ta sedmdesátiletého muže odvezla do nemocnice k lékařskému vyšetření.

„Strážníci Městské policie Most jsou v ulicích města nepřetržitě. Motohlídky v průběhu celé směny projíždějí stanovené trasy a vyjíždějí za událostmi nahlášenými na tísňovou linku 156 přímo z terénu. Proto jsou velmi často první na místech, kde je zapotřebí poskytnout první pomoc a přivolat zdravotnickou záchrannou službu. Všichni strážníci jsou zkušení v poskytování první pomoci a motohlídky jsou také vybaveny automatizovanými externími defibrilátory, s pomocí kterého jsou strážníci schopni poskytnout neodkladnou resuscitaci,“ připomíná Veronika Loucká z Městské policie v Mostě.

Strážníci tak díky své přítomnosti v ulicích zvyšují šanci na včasné poskytnutí první pomoci nebo provedení defibrilace před příjezdem záchranné služby u dopravních nehod nebo v případě náhlého ohrožení zdraví nebo života osob na veřejném prostranství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!