Souš díky jediné brance prohrála, Litvínov otočil derby

0
1899

K dalšímu utkání zajížděli hráči divizní Souše do Prahy, kde v nedělním dopoledni nastoupili proti domácímu celku z Horních Měcholup. K zápasu Souš odjela bez zraněných opor Štípka a Bíra. Chyběl také P. Hlaváček.

Utkání, kde v prvním poločase byl tým ze Souše lepší, nakonec pro hosty nedopadlo. Po bezbrankovém poločasu totiž domácí vstřelili gól a tahle jediná branka jim zaručila zisk tří bodů. Souš se tak domů vrátila s prázdnou.

„Bohužel, chybí nám zranění hráči a tím pádem kvalita v útočné fázi je velmi omezená, a pokud mužstvo nedokáže za celý zápas vystřelit na branku soupeře, nemůže očekávat ani lepší výsledek, ani body. Doufejme, že to změníme v dalším domácím utkání, které sehrajeme v sobotu s velmi kvalitním týmem z Kladna,“ řekl k průběhu zápasu trenér Souše Pavel Koutenský.

Horní Měcholupy – FK Baník Souš 1:0 (0:0). Branka: 54. Markuzi. Rozhodčí: Šimek. Sestava Souše: Unger – Fiřt, Johana, Bohata, Pátek – Christof, Junek (71. Bartoš) – Hynek, Wagner, Matyáš (67. Horský) – Zápotocký (79. Diego).

V sobotním derby celků z nejspodnějších pater tabulky byl nakonec šťastnějším domácí FK Litvínov, a to přesto, že musel dotahovat dvougólové manko hostujícího FK Louny. Do vedení šly jako první Louny, když se trefil Schettl. Po hodině hry už to bylo 0:2, když po ideální zpětné přihrávce Schettla skóroval Nobst.

Domácí ale nehodili flintu do žita. Zkušený kouč Kotalík prostřídal a udělal dobře, když poslal na plac Karause. Litvínov nasadil k mohutnému obratu. Nejdříve snížil na 1:2 Polák, aby na 2:2 srovnal právě střídající Karaus. A protože zápas skončil nerozhodně 2:2, kopaly se penalty, které určily vítěze. Tím se nakonec stal Litvínov.

FK Litvínov – FK Louny 3:2p (0:1, 2:2). Branky: 78. Polák, 88. Karaus – 38. Schettl, 62. Nobst. Rozhodčí: Nehasil.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!