Fanoušci „Led Zeppelin“, užijte si revival Zeppelinians na Benediktu

0
1078

ZepPokud jste Led Zeppelin před padesáti lety neviděli live, nenechte si to ujít teď na koncertu Zeppelinians (Gdaňsk, Polsko).  Filip Kamerath – zpěv, Michal Manta – klávesy, Piotr Augustynowicz- kytara, Tomasz Nowik – basa, Igor Augystynowicz – bubny. 

Přijďte ve středu 2.10. v 19 hodin na Benedikt, dejte si sklínku, zavřete oči a budete v roce 1971 v londýnském West Endu – z pódia živě uslyšíte Stairway To Heaven, Whole Lotta Love, Kashmir, Moby Dick a další dvě hodiny těch největších pecek z prvních čtyř alb Zeppelínů. Zeppelinians očekávání nesplní – oni ho předčí! Po koncertě budete mít chuť a sílu skočit po hlavě do Benďáku a třikrát ho přeplavat.

Termín: středa 2. 10. v 19 hodin

Místo: Hotel Benedikt

Vstupné: Kč 250

Před padesáti lety, v neděli 12. ledna 1969, vyšlo první album Led Zeppelin. Byla to jedna z nejdůležitějších desek minulého století: nový zvuk, geniální kytara, ďábelský bubeník, vzrušeně opojný zpěv, směs rocku, blues, jazzu a anglické lidové hudby. Základní kámen rockové muziky, dodnes těžko překonatelný.

Revivaly – kopie starých kapel – jsou hudební cesta do pekel. Ale Zeppelinians, pět muzikantů z polského Gdaňsku, jako jedni z mála za to stojí! Mají sílu, výbušnost, napětí i lehkost jako praví Led Zep počátkem 70. let. A zpěvák? Toho byste od Roberta Planta rozeznali jen těžko, tak se mu podobá.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!