Litvínovská knihovna láká na zajímavé akce

0
838

V rámci prestižní celorepublikové aktivity knihoven proběhla v litvínovské knihovně startovací akce pro děti: Kdo přežije? Doba Valdštejnů. Zapojilo se do ní téměř 30 dětí, které knihovnice přivítaly v dobových kostýmech a kromě vzdělávacích soutěží byla na programu také výroba erbu a souboj s virtuálními meči.

Letos se Týden knihoven zaměřil na lokální historii a historii vzdělávání v regionu. Litvínovská knihovna připravila v tomto duchu bohatý program, který potrvá až do konce října.

Děti se dále mohou těšit na akci Knihovna na ledě – litvínovský hokej (úterý 15. 10. od 14 hod.) a na Knihovnickou chemičku (středa 16. 10. od 14 hod.). V rámci Měsíce otevřených dveří v herně jsou všechny akce dětského oddělení  otevřené i dětem, které dosud nejsou našimi čtenáři. Dospělé návštěvníky pak může přilákat beseda s oblíbeným Josefem Bartoníčkem o Historii továrny na klobouky Keller (úterý 8. 10. od 16:30 hod.), Exhibice ve Slam Poetry s Anatolem Svahilcem (středa 9. 10. od 17:00 hod.) či Knihovnická kavárna s legendou litvínovského školství Květou Drdovou (středa 30. 10. od 17:00 hod.). Souběžně pak poběží velmi oblíbená Univerzita volného času a Virtuální univerzita třetího věku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!