Házenkářky vstoupily ve Slovinsku vítězně do hlavní fáze Ligy mistryň!

0
895
Foto: dhk-banikmost.cz

Černí andělé vezou ze slovinského Krimu dva body za výhru 31:29 (13:14). Ve druhém poločase otočil Most nepříznivý stav a nakonec po zásluze vyhrál.

Nervózní a vyrovnaný byl úvod historicky prvního utkání Baníku v hlavní fázi prestižní soutěže v malé hale Mercatoru Krim. Stav zůstával stále vyrovnaný.
V závěrečné desetiminutovce první půle měl oranžový Most několikaminutový střelecký výpadek (jen dva góly za devět minut), proto šel nakonec o přestávce do šaten s těsným mankem.
Ve druhém poločase ale převzal otěže zápasu a postupně si vypracoval až čtyřgólový náskok. Domácí hráčky v červeném ztrátu postupně dotahovaly až ji zcela vymazaly.
V dramatickém závěru zůstalo dlouhou dobu neměnné skóre 30:29 pro Baník (od 55. do 60. minuty), kterému se nedařil postupný útok a kvůli nepřesným přihrávkám nevycházely příliš často ani rychlé protiútoky.
Kontrola zápasu tak zůstala severočeskému DHK především zásluhou brankářky Müllnerové, jejíž zákroky i proti vyloženým šancím Krimu udržely Mostu vedení. A v čase 59:53 mohla reprezentantka Zachová z křídla rozhodnout o cenné výhře hostí a propuknutí jejich radosti na palubovce.

V neděli 13. října přivítá Most v Chomutově od 19 hodin favorizovaný Györ.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!