Černí andělé pokračují v Lize mistrů remízou, v tabulce jsou druzí

0
924
Tribuny zápasů Ligy mistrů jsou vždy "napěchované" fanoušky. (Foto: Baník Most)
Po vítězství a porážce remíza – to je resumé Černých andělů po třetím zápase ve skupině hlavní fáze Ligy mistryň. Ani několikagólové vedení nad Sävehofem nakonec Mostu na výhru nestačilo, druhý poločas zvládl lépe soupeř.
V chomutovském azylu vypadal zápas zpočátku jako jasná záležitost Baníku. Rychle vedl 3:0 a několikagólový náskok si udržoval prakticky celý poločas. Jen jednou protivník významněji snížil, na 12:10.

Švédky, které měly na střídačce o polovinu méně náhradnic než soupeř, nakonec prohrály první dějství poměrně jasně 17:13. Velkou oporou mosteckého DHK opět byla brankářka Müllnerová.

Po přestávce ale tým ve žlutém zpevnil obranu, zlepšil střelbu a opakovaně se přiblížil ve stavu zápasu na rozdíl dvou branek. Problémy mostecké defenzívě dělala hlavně průbojná Forsbergová, s osmi góly nejlepší střelkyně na palubovce. Svěřenkyně trenéra Tancoše poprvé ve druhé půli skórovaly až v 9. minutě (upravily na 18:15).

V 51. minutě se hráčky ze Skandinávie dotáhly na rozdíl jediného gólu. A o dvě minuty později už vyrovnaly na 24:24.

Pouze Dominika Zachová v 57. minutě protrhla další dlouhý střelecký půst svého družstva a přesnou ranou ze sedmimetrového hodu mu vrátila vedení (25:24). Na následné vyrovnání protivníka už ale nikdo odpověď nenalezl, nepomáhalo ani povzbuzování 1421 diváků a „kotle“ s několika bubny. Fanoušci prakticky zaplnili jednu dlouhou tribunu, na zbylých třech bylo diváků poskrovnu.
Naštěstí ani hostující tým příležitost rozhodnout zápas za nerozhodného stavu opakovaně nevyužil. Utkání tak nakonec skončilo remízou 25:25, která byla rozhodně větším úspěchem Sävehofu, který v průběhu nedělního večera ani jednou nevedl. Nicméně postupové šance Černých andělů stále reálně žijí.

Ve druhém zápase 3. kola skupiny D podlehl Mercator Krim Györu 21:33 a je v tabulce třetí se 2 body. Most je se 3 body druhý za Györem, který má plný počet 6 bodů. Sävehof je s 1 bodem poslední

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!