Běh kolem jezera přilákal nadšence z Mostu i okolí

0
980
Hromadný start (Foto: město Most)

Příjemně chladnější a přece slunečné počasí přálo běžcům, kteří si dali dostaveníčko u děkanského kostela Nanebevzetí Panny Marie k Běhu kolem jezera Most. Na tratě se vydali v den 101. výročí vzniku Československa.

Delší trať měřila přes deset a kratší přes čtyři kilometry. Většina vedla po asfaltu, byla rychlá a tak byly dosaženy kvalitní časy.

„Ještě před čtrnácti dny jsem uvažoval o zrušení závodu. Přihlášených bylo málo. Nakonec ale byla účast opět hojná, chtěl bych za to všem běžcům poděkovat a stejně tak i všem partnerům za jejich pomoc,“ uvedl Petr Pabišta, organizátor závodu.

„Přispělo nám nakonec i počasí a co jsem již zaslechl od účastníků, trať se jim líbila,“ dodal s uspokojením po závodě.

Běhu se opět zúčastnil i primátor města Mostu Jan Paparega. Vítězství obhájil Aleš Filingr v čase 34 minut 46,9 vteřiny, v kategorii nad 55 let zvítězil i jeho otec Čeněk. Mezi ženami vyhrála Simona Nekolová v čase 40:50,2.

Party běžců dorazily do Mostu ve sváteční den z různých míst regionu i mimo něj. Celkem jich bylo bezmála 550. Na každého čekala v cíli pamětní medaile, na nejlepší tři v každé kategorii pak i věcné ceny a na absolutně nejrychlejší ženu a muže na hlavní trati pohár.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!