Komfortní dialyzační středisko v teplické nemocnici funguje už měsíc, pacienti si pracoviště chválí

0
1120

Už měsíc funguje v teplické nemocnici nové nefrologicko-dialyzační oddělení s nejmodernější technologií. Nové moderní, komfortní zdravotnické pracoviště, které Krajská zdravotní otevřela v září, si pacienti chválí.

Vedle poraden je základem oddělení dialyzační středisko se 14 dialyzačními přístroji pro zajištění akutní a intermitentní dialýzy.Na dialýzu docházím devět let. Ve středisku teplické nemocnice jsem podruhé. Líbí se mi nově zrekonstruované prostory a moderní technika. Personál je tady příjemný,“ pochvaloval si Věroslav Tichý. „Provoz střediska byl plně zahájen 1. října. V současné době dialyzujeme 27 pacientů ve třech směnách. V pondělí, středu a pátek jsme tu ráno i odpoledne, v úterý, čtvrtek a sobotu jen ráno. Část pacientů jsme převzali z dialyzačního střediska v Masarykově nemocnici Ústí nad Labem, dialyzujeme i pacienty z dialyzačního střediska B.Braun, kteří jsou hospitalizováni v teplické nemocnici. Můžeme využívat všechny eliminační, tedy očisťovací metody – dialýzu, hemofiltraci, hemodiafiltraci. Ke kontrole vodní bilance máme k dispozici přístroj na měření zavodnění a složení tělesné vody, na posouzení výživy pacienta,“ uvedla primářka Nefrologicko-dialyzačního oddělení Krajské zdravotní – Nemocnice Teplice Jindřiška Pössnickerová, která má 25 let zkušeností s dialýzou.

Investiční akci Krajská zdravotní financovala z vlastních zdrojů. Celkové náklady na zprovoznění nového hemodialyzačního střediska v Nemocnici Teplice dosáhly téměř 30 milionů Kč včetně DPH.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!