Na 1. náměstí v Mostě vypukly Vánoční trhy, chystají se novinky ve výzdobě

0
830

Mostečané se letos opět mohou těšit vedle Vánočních a Farmářských trhů s programem na bohatou světelnou vánoční výzdobu. Slavnostní rozsvícení hlavního vánočního stromu na 1. náměstí se uskuteční v neděli 1. prosince úderem 17. hodiny.

Ledkové osvětlení bude na stromech podél třídy Budovatelů, ozdobeny budou také lípy na 1. náměstí nebo most spojující 2. náměstí a hlavní budovu pošty. Dekorace se rozzáří i na sloupech veřejného osvětlení. Zajímavým zpestřením a novinkou bude přidání světelné výzdoby u mobilního kluziště a zpívající aurora na vánočním stromě na 1. náměstí.

Výzdobu stejně jako v předchozích letech zajistí společnost MK-mont illuminations, která uspěla ve veřejné zakázce, na jejímž základě bude městu pronajímat tuto výzdobu až do příštího roku. Náklady na montáž a demontáž vánoční výzdoby v letošním roce vyjdou na 2,8 milionu korun bez DPH. ¨

Předvánoční atmosféru v Mostě podpoří i Vánoční tramvaj Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Svézt se s ní můžete poprvé už tuto neděli. „V letošním roce vyjede na lince číslo 2 jako Vánoční tramvaj nově zrekonstruovaný vůz s evidenčním číslem 312. První výjezd Vánoční tramvaje bude o první adventní neděli 1. prosince 2019 v 16:42 hodin z Velebudic,“ řekl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský. Vánočně osvětlená tramvaj pak bude jezdit celodenně v pracovní dny od 4:37 do 22:20 hodin, v sobotu a v neděli od 4:52 do 22:20 hodin. Vánoční tramvaj ukončí provoz až 6. ledna 2020.

Úvodní foto: Jaroslav Haušild

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!