HKC veze dvě zlaté z Vysokého Mýta

0
1920

Mostecké motokárové stáji HKC se náramně dařilo na druhém závodě Mistrovství České republiky, které se jelo o uplynulém víkendu ve Vysokém Mýtě. Svědčí o tom dvě první místa a další tři umístění v první desítce.

Ve třídě OK Junior navázal Marek Boris Machulda na své prvenství z pohárového závodu, který se jel na stejné trati minulý týden. Stylem start cíl drtil své soupeře ve všech jízdách bez sebemenšího zaváhání. Ve stejné kategorii prožil nešťastný víkend Dan Skočdpole. V kvalifikaci byl druhý za Machuldou, stejně tak v první finálové jízdě, ale ve druhé finálové jízdě byl penalizován za jezdeckou chybu a tak z toho bylo v superfinále až čtvrté místo.

Roman Staněk zvítězil ve třídě Mini 60, čímž potvrdil, že ve Vysokém Mýtě opravdu umí, vždyť první byl v cíli i minulý týden při závodu Poháru České republiky. V kvalifikaci byl sice až pátý se ztrátou dvou desetin na prvního, ale v závodech už prokázal své zkušenosti a v superfinále se mohl radovat z příčky nejvyšší.

Největší zastoupení měli jezdci HKC v Baby 60, která je určena pro jezdce od sedmi do desíti let. Nejlépe si vedl Matvej Sonkin. Po čtvrtém místu z kvalifikace byl druhý v první jízdě ale v superfinále z toho byla bohužel jen nepopulární bramborová medaile. Sébastien Šťastný dojel sedmý. Nováček kategorie Valter Vlk byl v kvalifikaci jedenáctý, stejně si vedl i v obou finálových jízdách, v superfinále ale zabojoval, zrychlil a dojel desátý.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!