Do oprav komunikací v Ústeckém kraji půjde letos rekordní částka

0
1888

Více než sto krajských silnic se dočká oprav během letošního jara a léta. Na Mostecko poplyne 25 miliónů korun na silnice třetí třídy. Celkem se v kraji opraví silnice za 680 miliónů korun.

Letošní investice do oprav krajských komunikací jsou za poslední roky rekordní. Řidiči se tedy musí připravit v následujících měsících na dopravní omezení, která s opravami souvisí. Na většině silnic se již pracuje a nejpozději v průběhu léta by měly být všechny rekonstrukce dokončené. Nejvíce silničářů letos řidiči potkají na Děčínsku a Litoměřicku. Kraj spravuje více než 3 a půl tisíce kilometrů vozovek. Až teprve v loňském roce na opravy silnic II. a III. tříd začal přispívat stát. „Bylo to vůbec poprvé od roku 2001, kdy ministerstvo dopravy na kraje silnice převedlo. Byli jsme jedním z prvních krajů, který o tyto peníze při jednáních se současným ministrem dopravy usiloval. Do této doby nechával stát rekonstrukce silnic zcela na nás,“ dodal k financím z SFDI hejtman Oldřich Bubeníček.

Na Mostecku se už opravují nebo se opravy chystají na pěti úsecích. Od 17. června se začne s opravou komunikace III/O133 Janov za 9 miliónů korun. V Sedleci na komunikaci III/2574 se začne v polovině června a kraj to bude stát 3 milióny korun. Stejně tak se začne opravovat i v Malém Březně komunikace III/25120 v objemu prací za 6 miliónů korun. Dokončená je oprava komunikace Okružní v Meziboří za 4 milióny korun a v Křížatkách za 4 milióny korun. „Komunikaci v Okružní ulici převzal Ústecký kraj od Meziboří a vzorně se o ni stará. Nemáme problém se zimní údržbou a v loňském i letošním roce kraj komunikaci postupně opravuje,“ chválí iniciativu Ústeckého kraje starosta Meziboří Petr Červenka. Ústecký kraj by měl navíc získat dalších 825 miliónů korun na rekonstrukci čtyř silnic, kde nyní probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby. Jde o silnice druhé třídy Starý Šachov – Děčín, Krásná Lípa – Velký Šenov, Šluknov – Lobendava a od hranice Středočeského kraje až k žatecké křižovatce. Pokud výběrová řízení proběhnou bez průtahů, měly by práce začít ještě na konci letošního roku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!