Město má v plánu koupit Matěje a pak ho chce zlikvidovat

0
4908
Stánek s občerstvením a lahvovými nápoji U Matěje.

Stánek s občerstvením a lahvovými nápoji U Matěje se znovu stal trnem v oku mostecké radnice. Ta má v plánu stánek koupit a zlikvidovat.

Bistro U Matěje, které se nachází v lokalitě poblíž Neprakta klubu, je znovu na „přetřesu“. Dlouhodobě si tu lidé stěžují na hluk a nepořádek. U stánku s lahvovými nápoji se již před pár lety děly nepokoje a výtržnosti, a lidé dokonce sepisovali petice za jeho odstranění. Celá věc se dostala až před soud. V současné době jedná vedení města o jeho odkoupení. „Pozemek, který se nachází pod tímto stánkem, patří městu. Vyhodnotili jsme, že se nám tady tento stánek nelíbí a že sem nepatří. Zjišťujeme proto, za jakých podmínek by bylo možné získat objekt do vlastnictví, abychom ho pak mohli zlikvidovat,“ sdělil mostecký primátor Jan Paparega. Znalecký posudek, který si nechalo město zpracovat, stanovil jeho hodnotu na 90 tisíc korun. Problém je ale v tom, že vlastník požaduje částku několikanásobně vyšší. „Vlastník nemovitosti požadoval tři sta padesát tisíc korun, což je příliš. Budeme dál jednat,“ uvedl primátor a ještě dodal: „Pokud bychom se nedohodli na ceně, řešili bychom věc formou nájmu pozemku.“

O přilehlý pozemek u problematického kiosku projevili zájem v minulosti i někteří zájemci, kteří zde chtěli vybudovat kamenný obchod. Bývalé vedení města ale prodej pozemku za tímto účelem odmítlo s tím, že v této lokalitě je obchodní síť dostačující a raději by tu viděla jiné využití, jako například park.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!