V Ceně Vršanské uhelné zvítězil svěřenec trenéra Váni Father Frost

0
1924

Hipodrom o víkendu hostil druhý podnik letošní dostihové sezony. Mítink se tentokrát nesl v duchu Ceny společnosti Vršanské uhelné.

V hlavním dostihu, rovině I. kategorie na 1 400 metrů, s celkovou dotací 135 tisíc korun si nejlépe vedl Father Frost s žokejem Janem Rájou v sedle.

Čtyřletý hnědák se tentokrát představil v druhém nejrychlejším čase historie závodu a skvěle si poradil se sedmičkou soupeřů. Na rekordmana Terssia Father Frostovi chybělo necelých šest desetin vteřiny.

Trenér Josef Váňa se mohl usmívat, zatím se totiž v letošním roce jeho svěřencům na mostecké dráze v jedničkových dostizích nadmíru daří, nenašli přemožitele. Před dvěma týdny zde vyhráli Alpheus a Shaywan. Tentokrát šel v jejich stopách Father Frost ze stáje Statek Chyše.

„Potvrdilo se, že máme dobrého koně nejen na 1600 a 1800 metrů, ale zvládne i 1400 metrů, myslel jsem si, jestli to na něj nebude krátké,“ říkal po skončení dostihu trenér Váňa, který nyní uvažuje o startu v míli při derby dni ve čtvrtek 23. června.

V sedle hnědáka byl stejně jako před šesti dny žokej Jan Rája. „Když jsem s ním šel do zkušebního cvalu, tak na něm žádná únava nebo bolest znát nebyla, byl od Josefa Váni výborně připraven,“ řekl spokojený žokej.

Hlavními postavami vydařeného druhého mosteckého odpoledne byli právě Jan Rája a Bajuržan Murzabajev, kteří bojují o první místo v jezdeckém šampionátu. Rája se prosadil ještě s tříletou Nazmou, která v Ceně Ústeckého kraje na 2 000 metrů nesla nejvyšší hmotnost 63,5 kilogramu.

První tři dostihy dne to bylo Murzabajevovo velké sólo. Nejprve se prosadil s tříletým Galisem trenéra Allana Petrlíka, následovalo vítězství s nadějným Rumpl Cimpr Camprem a hattrick zkompletoval v sedle šestileté hnědky Dang Gia. Pořadí Ceny společnosti Vršanská uhelná – Ceny Jezdectví: 1. Father Frost (ž. Jan Rája), 2. Ideal Approach (ž. Rade Koplík), 3. Dashing Home (ž. Bajuržan Murzabajev), 4. NIne ou Four (ž. Petr Foret), 5. Hello Hobby (ž. Jiří Palík).

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!