Unipetrol RPA informuje o zarážce

0
1341
(Ilustrační foto: Bohuslav Rybín)

V souvislosti s blížící se zarážkou činní Unipetrol RPA tato opatření

  • Finalizuje hygienická a bezpečnostní opatření směřující k minimalizaci pohybu pracovníků v okolí ubytování. O rozsahu přijatých opatření budeme informovat.
  • Seznam ubytovacích zařízení pro pracovníky externích společností poskytne dotčeným městům a obcím.
  • Během zarážky sníží na nezbytně nutnou míru počet našich zaměstnanců přítomných v areálu.
  • O omezeném rozsahu zarážky jsme informovali nejen místní města a obce, ale prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky také Ústřední krizový štáb.
  • Rozsah hygienických opatření konzultuje s Krajskou hygienickou stanicí a Nemocnicí Most. Zástupce Nemocnice Most je součástí krizového štábu Unipetrolu.
  • Najali externí konzultantské společnosti (TLP, spol. s r.o., a BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s.r.o.) se specializací na průmyslovou bezpečnost, jejichž experti nám s přípravou bezpečnostních a hygienických opatření pomáhají.
  • Unipetrol je subjektem kritické infrastruktury ve smyslu zákona 240/2000 sb., o krizovém řízení a změně dalších zákonů (krizový zákon), v platném znění a bodu C.4 přílohy nařízení vlády č. 432/2010 Sb., o kritériích pro určení prvku kritické infrastruktury, v platném znění. Z tohoto důvodu se na Unipetrol vztahuje výjimka z opatření vlády České republiky, kterým zakázala vstup cizinců na území České republiky. Unipetrol je tedy oprávněn na základě potvrzení přijímat pracovníky jak ze zahraničí, tak z jiných částí České republiky, za účelem výkonu práce na svém provozním zařízení. Tato výjimka také platí na povinnost pro osoby přijíždějící ze zahraničí podrobit se čtrnáctidenní karanténě.
  • Na pracovníky se vztahují stejná opatření, která jsou aktuálně platná pro území celé České republiky. Tedy omezit pohyb mimo ubytování nezbytně nutnou dobu a povinnost nosit ochrannou roušku, šátek, šálu či jinou ochranu nosu a úst.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!