Slavnostní zahájení sezóny na jezeře Milada se ruší

0
948

V důsledku vládních opatření k omezení šíření koronaviru neproběhne v sobotu 16. května slavnostní zahájení sezóny na jezeře Milada u Ústí nad Labem.

Tradiční zahájení sezóny s vílou Miladou organizuje Palivový kombinát Ústí ve spolupráci s Dobrovolným svazkem měst a obcí jezera Milada.

„Velmi nás mrzí, že letošní sezónu nemůžeme zahájit s návštěvníky jezera a jejich rodinami. Věřím ale, že se po uvolnění bezpečnostních opatření podaří zorganizovat během letní sezony jinou zajímavou akci pro naše příznivce. V průběhu letošního roku pracujeme na mnoha místech okolo jezera, abychom co nejvíce zpříjemnili sportování a pobyt lidí u vody “, uvedl Walter Fiedler, ředitel PKÚ s. p.

Na území jezera Milada nadále probíhá intenzivní stavební činnost v souvislosti s budováním inženýrských sítí, výstavbou páteřního asfaltového „Tuchomyšlského“ okruhu a rekonstrukcí koryta Modlanského potoka. Dokončené části staveb budou v průběhu roku postupně po úsecích předávány veřejnosti k užívání. První etapy prací budou dokončeny již před letními prázdninami, díky zvýšenému úsilí stavebních firem jsou některé stavby výrazně urychleny oproti plánovanému harmonogramu. Stále se zde však pohybuje velké množství stavební techniky, a to i u odstavných ploch Trmice a 5. květen, kde jsou budovány inženýrské sítě. Je tedy nezbytné dbát při pobytu v této lokalitě opatrnosti, dodržovat pokyny stavebních organizací a respektovat dočasné uzavírky komunikací plynoucí s potřeby zajištění bezpečnosti návštěvníků jezera.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!