Hledáte letní brigádu? Zkuste Zoopark

0
1065

Chomutovský zoopark hledá na letní sezonu spolupracovníky nejen z řad studentů. Podmínkou je příjemné vystupování, komunikativnost, časová flexibilita a hlavně věk minimálně 18 let.

O bližší  Informace piště na: mzdy@zoopark.cz.

Zoopark Chomutov zvaný také Zoo Chomutov je zoologická zahrada na okraji Chomutova. Je jednou z nejmladších českých zoo, rozlohu však má největší. V chomutovském městském parku byl již v roku 1932 otevřen pavilon akvária a terária s 94 druhy ryb, obojživelníků a plazů. Vznik dnešního zooparku se však datuje až k roku 1975, kdy Walter Markel úspěšně dovedl do konce svůj návrh vybudování rozsáhlého lesoparku navazujícího na Kamencové jezero na severovýchodním okraji Chomutova. Otevřen byl v květnu, Walter Markel se stal jeho ředitelem a prvními obyvateli byla méně náročná evropská zvířata jako daněk, jelen, zubr, muflon, rys, vodní ptactvo apod. Patřil pod správu městských kin, od níž se po pěti letech oddělil. V té době se již zoopark druhově rozrostl o vlky, bobry, jeřáby či kočky divoké a slavil úspěchy jako první československá zoo, které se podařilo odchovat kormoránypelikány.

Součástí zooparku je skanzen Stará Ves – Centrum krušnohorského lidového umění, kde lze navštívit hrázděný statek s dobovým zařízením a výstavou starých zemědělských strojů a techniky, staroslovanskou a starogermánskou chýši, kapličku a funkční větrný mlýn holandského typu. K areálu statku patří stáje pro současných 11 koní sloužící mj. voltižnímu oddílu jezdeckého klubu PZOO.[5] Kaplička je kopií stavby pocházející z 19. století, jež byla zbourána v šedesátých letech 20. století v téměř zaniklé vesnici KrupiceDoupovských horách. V centru Staré Vsi se nachází zrekonstruovaný rybník a lipová alej, která by měla v budoucnu vést k věži Ahníkovského zámku.

Zoopark provozuje Stanici pro handicapované živočichy a je zapojen do projektu Národní síť stanic pro handicapované živočichy a činnost záchranných center pro státem zabavené živočichy. Ve svých prodejnách zoopark obchoduje také se zbožím typu Fair TradeBIO. Od roku 2001 PZOO vydává vlastní tiskový zpravodaj Oáza.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!