Regionální tripartita nezahálela ani v době nouzového stavu

0
722

Členové Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM) se v době nouzového stavu scházet nemohli, rozhodně to ale neznamená, že by se činnost regionální tripartity zastavila.

Ke schvalování nejdůležitějších bodů totiž HSRM využívá způsob rozhodování Per rollam, tedy korespondenčně nebo prostřednictvím technických prostředků. Předsednictvo tak mohlo odsouhlasit například žádost města Meziboří, které z prostředků Kulturní komise při HSRM žádalo o dotaci na lampionový průvod městem, předvánoční akci nazvanou Se světýlkem za Ježíškem. Akce by se měla konat v předvánočním čase, kdy už podmínky pro její konání budou snad příznivé, také proto kulturní komise při HSRM schválení desetitisícové podpory doporučila.

Nezahálela ani finanční komise, která v době nouzového stavu zkontrolovala hospodaření regionální tripartity a zpracovala i přehled uhrazených členských příspěvků. Na dálku schválilo Předsednictvo Hospodářské a sociální rady společný návrh kandidáta na předsedu Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje. HSRM navrhuje na tento post Gabrielu Nekolovou, DiS., stávající předsedkyni  HSR ÚK.  Předsednictvo rovněž městu Most odeslalo svůj návrh na udělení Ceny města Mostu za rok 2019. Navrhuje umělecký kolektiv – Festivalový orchestr Petra Macka.

Protože se uvolnila některá omezení, která znemožňovala shromažďování většího počtu osob, může se Hospodářská a sociální rada Mostecka připravovat na pravidelný Sněm. Uskuteční se 8. června v Mostě, samozřejmě za splnění všech vládních nařízení a dodržení hygienických opatření

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!