Strážníci vyjeli na pomoc dvěma mužům, kteří je následně napadli

0
825

Mostečtí strážníci přijali v nedávné době oznámení, že v parku leží nehnutě neznámý muž. Na místo byla vyslána motohlídka strážníků, kteří uvedeného muže vzbudili a zeptali se, jestli je v pořádku. Muž, který byl značně pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky, začal strážníkům vulgárně nadávat, a přestože se ho snažili uklidnit, jeho agresivita se stupňovala. Následně se pokusil napadnout oba strážníky pěstmi a kopy. Strážníci proto byli nuceni použít donucovací prostředky. Po jejich použití byl muž převezen do nemocnice, kde lékař rozhodl o jeho umístění do záchytné protialkoholní stanice v Teplicích, protože měl v krvi 2,41 promile alkoholu. Na záchytku ho hlídka doprovodila, aby během převozu neohrožoval zdravotnický personál. Během zákroku nedošlo ke zranění osob, ani ke škodě na majetku. O průběhu zákroků bývá strážníky pořízen videozáznam z minikamer, které jsou součástí vybavení každé hlídky mosteckých strážníků.

Strážníci přivolali záchranku také muži, který si ublížil pod vlivem alkoholu. Když ho lékaři vyšetřili, začal napadat personál nemocnice. „Na linku 156 zavolal oznamovatel, že v ul. Vrchlického viděl opilého muže, který spadl a silně se udeřil do hlavy. Strážníci na místě zjistili uvedeného muže, který seděl na zemi a stěžoval si na bolest hlavy. Přivolali proto zdravotnickou záchrannou službu, která muže odvezla do nemocnice. Dvě hodiny poté požádala o pomoc sestra z nemocnice, že je pacient, u kterého zjistili více než 3 promile alkoholu v krvi, nezvladatelný a požádala o asistenci strážníků při jeho převozu na záchytnou stanici,“ popsal další z incidentů Vlastimil Litto z Městské policie v Mostě.

Muž se choval agresivně k personálu a pokusil se napadnout i strážníka pěstmi a tzv. hlavičkou. Strážníci proto použili donucovací prostředky a asistovali zdravotníkům při transportu do záchytné protialkoholní stanice v Teplicích. Během zákroku nedošlo ke zranění osob, ani ke škodě na majetku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!