Zaostřeno na mostecké podchody

0
2142

Do podchodů v Mostě jdou statisíce. Především do udržování čistoty, ale také do oprav. V nejbližší době plánují Technické služby města Mostu opravu podchodu nedaleko bývalého Intersparu.

Podchod u bývalého Intersparu nepatřil ve městě k nejlepším vizitkám. Opravy tu provádějí technické služby postupně. „Jsou zde naplánovány opravy římsy a dilatační spáry. Loni se opětovně zasklila okna podchodu a provedli jsme tu i drobnou stavební údržbu,“ informoval šéf Technických služeb města Mostu Karel Mutinský.

Nejvíce problematický je z hlediska svého stavu podchod u Stovky. „Nejnákladnější a nejnáročnější na údržbu je podchod u bloku 100, kde během roku provádíme několikanásobné úklidy nad rámec pravidelného čištění. Podchod v této lokalitě je nejvíce frekventovaný. Ročně je na pravidelné úklidy, mytí a dezinfekci vynaloženo na všechny podchody více než 300 tisíc korun,“ potvrdil ředitel Mutinský. Také ostatní podchody v Mostě se pravidelně udržují, a to i přesto, že jsou v dobrém stavu. „Údržba spočívá především v úklidu, podchody včetně schodišť 3x týdně přemeteme a vyčistíme od nepořádku, 1x týdně navíc dezinfikujeme. Pokud je potřeba nějaký mimořádný úklid při znečištění, provádíme operativně i ten,“ doplnil Karel Mutinský.

Podchod do Rudolic na karty

V nejlepším stavu je podchod vedoucí do Rudolic. Svůj podíl na tom má jeho nepřetržitý dohled městské policie. Ta na podchod dohlíží od jeho kompletní rekonstrukce, která se uskutečnila v roce 2014. Podchod si Rudoličtí otevřou na kartu. Ostatní občané podchodem projdou na zazvonění. „Podchod v Rudolicích funguje bezproblémově a je v naprostém pořádku. Nemonitorujeme zde žádné problémy se závadovými osobami. Pokud podchod chce použít vozíčkář, často také maminky s kočárky, přijedou jim sem naši strážníci pomoci,“ uvedla tisková mluvčí Městské policie v Mostě Ilona Kozlová.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!