První panelák v Janově padl k zemi, při demolici se poškodil sousední objekt

0
969
S demolicí prvního paneláku v Janově se začalo před čtrnácti dny. V současné době je srovnán se zemí.

Necelé dva týdny trvalo specializované firmě zbourat vybydlený panelový dům v Gluckově ulici v Janově.

Dělníci se nejprve museli vypořádat s velkým množstvím suti, které komplikovalo pohyb strojů. Vzhledem ke skutečnosti, že se velké množství materiálu z bouraného paneláku (ve formě drti) bude vracet na místo, byl technik městského úřadu v průběhu bouracích prací zhotovitelem požádán o možnost krátkodobého uložení materiálu.

Výběr tohoto místa byl plně v kompetenci stavebního technika, který stavbu dozoruje. Materiál je na pozemku vedle bývalého kovošrotu uložen pouze dočasně a po ukončení akce bude místo uvedeno do původního stavu. „Po kompletní demolici bude přímo na místě staveniště materiál rozdrcen na menší frakci. Posléze bude na parkovišti mezi bouranými domy rozdrcen na požadovanou frakci a touto sutí realizační firma zasype suterén demolovaného objektu. Zbytek tohoto materiálu firma odveze na řízenou skládku,“ uvedl místostarosta Karel Rosenbaum.

Ve čtvrtek, když už zbývalo zbourat poslední vchod původně šestivchodového domu, došlo ke komplikacím a část stěny se zřítila předčasně, přičemž částečně poškodila sousední soukromou komerční budovu. Nedošlo k žádnému zranění. Zástupci firmy, městského úřadu i vedení města se touto událostí zabývají. „Zasaženou budovu zkontroloval statik, který uvedl, že nedošlo k závažnému statickému poškození budovy,“ dodal Karel Rosenbaum. V demoličních pracích se nadále pokračuje.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!