porušené paragrafy (23. týden)

0
2346
Obral ho o mobil

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže 25letého muže z Mostu. Ten měl koncem března v mosteckém parku odcizit 27letému muži mobilní telefon. „Poškozený muž byl v parku Šibeník ve večerních hodinách. Zrovna končil hovor a chtěl si telefon uložit do kapsy. Vtom k němu přistoupil obviněný, který se nejprve chtěl podívat na mobil, poté již požadoval důrazně vydání telefonu,“ popisuje případ tisková mluvčí mostecké státní policie Ludmila Světláková s tím, že obviněný nakonec muže chytil za ruku a vyhrožoval pěstmi. Nakonec mu telefon vytrhl z ruky a z místa odešel. Kriminalisté, kteří se případem zabývali, totožnost neznámého muže odhalili. Vypátrali i odcizený mobilní telefon, který měl obviněný zpeněžit. Policisté Mostečana stíhají na svobodě.

Ze známosti se vyklubala zlodějka

Policie v Mostě šetří případ krádeže peněz v bytě. Poškozený Mostečan se minulý měsíc dal na ulici do řeči s neznámou ženou. Poté spolu zašli do restaurace a následně ji muž pozval do svého bytu. Po jejím odchodu zjistil, že mu v peněžence chybí několik tisíc korun. Případem krádeže se nyní zabývají mostečtí policisté, na které se poškozený muž obrátil.

Zadržený na letišti

Policie v Mostě obvinila ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve spolupachatelství dva muže ve věku 29 a 30 let, oba z Mostecka. Ti měli koncem února v pozdně nočních hodinách napadnout 35letého muže z Mostu. K roztržce došlo nejprve v jedné mostecké herně a následně došlo k fyzickému napadení na třídě Budovatelů. „Starší z dvojice měl poškozeného kopnout a udeřit pěstí do obličeje, druhý ho měl udeřit nezjištěným předmětem do hlavy. Poté, co poškozený upadl na zem, inkasoval další kopance do hlavy. Pak oba útočníci z místa utekli,“ popsala případ policejní mluvčí Světláková. Muž utrpěl podle znalce těžká zranění. Starší z dvojice si usnesení o za hájení stíhání převzal již v květnu ve výkonu testu odnětí svobody, kde je pro jiný trestný čin, mladší je stíhán na svobodě. Ten byl zadržen v těchto dnech na letišti v Praze po příletu z ciziny, kde se zdržoval.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!