Nadace Unipetrol vypisuje studentská stipendia a pedagogické granty

0
763

Také letos Nadace Unipetrol rozdělí stipendia mezi středoškoláky a vysokoškoláky, kteří mají výborné studijní výsledky a nadání v oblasti přírodních věd s důrazem na chemii a techniku. O podporu mohou žádat rovněž učitelé přírodovědných oborů na základních a středních školách.

Učitelé a studenti z celé České republiky se mohou přihlásit do 15. srpna na webových stránkách Nadace Unipetrol www.nadaceunipetrol.cz. V loňském roce Nadace rozdělila mezi studenty a pedagogy dva miliony korun.

„Již počtvrté rozdělíme finance mezi nadané studenty a podruhé také mezi pedagogy. Chceme je podpořit v jejich píli a rozvoji. Studijní výsledky jsou důležitou, ale nikoli jedinou podmínkou k získání finanční podpory. Navíc je možné o stipendium žádat opakovaně,“ říká Tomáš Herink, člen správní rady Nadace Unipetrol.

„Pedagogové a studenti, kterým pomáháme, se mnohdy podílejí na aktivitách Nadace a stávají se i našimi dobrovolníky. Jedním z nich je loni oceněný, talentovaný vysokoškolák Michal Dragoun,“ popisuje předsedkyně správní rady Nadace Unipetrol Katarzyna Woś. Michal studuje obor Technologie pro ochranu životního prostředí v Univerzitním centru VŠCHT Praha – Unipetrol, které se nachází přímo ve výrobním areálu Unipetrolu v Záluží u Litvínova. V loňském roce získal od Nadace sto tisíc korun a vedle svých studií se věnuje i výuce chemie mezi mladšími studenty a žáky: „Ve škole jsem měl vždy rád ty jednoduché předměty, jako matematika, fyzika a chemie. Proto se snažím tuto jednoduchost ukázat i mladším studentům a žákům, například v rámci projektu Tandemové výuky chemie na ZŠ v Meziboří,“ říká Michal Dragoun.

Vedle Stipendijního programu spustila v roce 2019 Nadace Unipetrol ve spolupráci s Univerzitním centrem VŠCHT Praha-Unipetrol a Unipetrol výzkumně-vzdělávacím centrem (UniCRE) program nazvaný Pedagogické granty.Uvědomujeme si význam práce učitele, který se navíc snaží svým studentům podat probíranou látku zábavnou formou. Pro ty, kteří do svých hodin dávají více, než jsou jejich pracovní povinnosti, budeme ve snažení pomáhat finančně. Nejdůležitějším kritériem hodnocení učitelů jsou pro nás jejich aktivity nad rámec standardní výuky,“ dodává Tomáš Herink.

Veškeré informace a přihlašovací formulář naleznou zájemci na stránkách www.nadaceunipetrol.cz. Zapsat se mohou od 1. července do 15. srpna 2020.

Na fotografii zleva: Tomáš Herink , člen správní rady Nadace Unipetrol, Zdeněk Bělohlav (na fotografii zprava), profesor VŠCHT Praha, předávají šek v rámci stipendií 2019/2020 studentovi Michalovi Dragounovi

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!