Z Rady města Litvínova (23. týden)

0
1859
Družina se rozšíří

Radní schválili žádost ředitelky ZŠ s rozšířenou výukou jazyků a MŠ Litvínov Hany Kaškové o navýšení kapacity školní družiny o 28 žáků a stanovení nejvyššího povoleného počtu žáků na 178.

Kotel dosloužil

Hamerská základní škola požádala radní o souhlas s nákupem plynového kotle do školní jídelny. Současný kotel starý třicet let byl v roce 2007 pořízen jako repasovaný a nyní je po dočasné opravě. Současný stav kotle je nevyhovující. Škola kotel uhradí ze svých prostředků a dodavatel vzejde z výběrového řízení.

Více žáků

Rada města schválila výjimku z počtu žáků v ZŠ speciální a praktická škola Litvínov, a to na školní rok 2016/2017. Ve třídách ZŠ praktické povolili radní maximálně 18 žáků, ve třídách ZŠ speciální maximálně 10 žáků, ve třídě praktické školy jednoleté maximálně 10 žáků. „Navýšení nebude mít vliv na újmu kvality výchovně vzdělávací práce, budou dodržovány podmínky bezpečnosti a ochrany zdraví, není potřeba pořizovat další materiální vybavení. V uvedených třídách vždy pracuje společně s vyučujícím asistent pedagoga,“ ubezpečila ve zprávě radní vedoucí odboru sociálních věcí a školství Veronika Knoblochová.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!