Skupina Sev.en Energy věnovala dva plicní ventilátory žatecké nemocnici

0
563

Dva plicní ventilátory pro svou jednotku intenzivní péče získala od skupiny Sev.en Energy městská nemocnice v Žatci. Hodnota ventilátorů je téměř milion korun.

I s ohledem na události, kterými Česká republika procházela v uplynulých měsících, jsme se zamysleli nad tím, kde bychom jako skupina mohli regionu účinně pomáhat, a jednou z těchto oblastí bylo zdravotnictví. Na základě rychlé analýzy jsme si vytipovali žateckou nemocnici jako jednoho ze zásadních potenciálních partnerů a obrátili se na její vedení, které na naší nabídku velmi vstřícně zareagovalo,“ vysvětlil Petr Lenc, generální ředitel těžebních a obslužných společností skupiny Sev.en Energy.

Nemocnice Žatec má spádovou oblast přes osmdesát tisíc obyvatel a v současnosti je více než polovina hospitalizovaných pacientů nikoli přímo ze Žatce, ale z celého regionu. Nemocnice disponuje lůžky akutní péče a nepatří do sítě nemocnic Krajské zdravotní.

Žatecká nemocnice měla doposud tři plicní ventilátory, nyní se díky daru Sev.en Energy jejich počet rozrostl na pět. Podle Jindřicha Zetka, ředitele žatecké nemocnice se jedná o důležitý dar nejen jeho finanční hodnotou, ale hlavně protože přístroje jsou důležité pro záchranu životů. „Pro nás jde o významnou pomoc, protože tak získáváme další dvě ventilovaná lůžka a díky tomu jsme schopni pro pacienty udělat maximum při intenzivní péči,“ doplnil ředitel. Plicní ventilátory mohou posloužit i pro pacienty s onemocněním Covid-19, tato léčba ale prozatím v Žatci zapotřebí nebyla. „Plicní ventilátory se na jednotce intenzivní péče využívají standardně, v souvislosti s pandemií koronaviru to zatím nebylo potřeba,“ dodal Zetek.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!