V Meziboří na hlavní třídě se začíná s opravou vodovodu

0
655

Severočeská vodárenská společnost (SVS) zahajuje plánovanou rekonstrukci vodovodů a kanalizace v ulici Okružní v Meziboří. Rekonstrukce dožilých a poruchových vodovodních řadů a části popraskané zdeformované kanalizace začne od nám. 8. května. „Stavbu koordinujeme se Správou a údržbou silnic Ústeckého kraje, která tu plánuje obnovu komunikace,“ informoval tiskový mluvčí Severočeské vodárenské Jiří Hladík.

V ulici Okružní se nachází úsek ocelového vodovodního řadu a z litiny z roku 1953. Řady jsou zastaralé s narůstajícím počtem poruch. Stoka pochází z roku 1952, je tvořena betonovým potrubím a dále úsekem z kameniny. „Kamerová prohlídka prokázala korozi materiálu cca 50 %, díry ve dně, s viditelnou zeminou, praskliny a deformace. Severočeská vodárenská se proto rozhodla, v koordinaci s investiční akcí města, o provedení rekonstrukce vodovodu v délce 412 metrů a kanalizace v délce 70 metrů,“ řekl dále.  Rekonstrukce bude probíhat v otevřeném výkopu. Přepojeny budou všechny domovní přípojky, hydranty a napojené řady. „Stavba byla zahájena předáním staveniště už 10. července 2020. Vlastní stavební práce začnou v následujících dnech, předpoklad ve 32./33. kalendářním týdnu. Podle smlouvy o dílo má být stavba dokončena do 31. října 2020,“ doplnil mluvčí společnosti.

Je to jedna ze staveb z oblasti obnovy majetku pro okres Most, kde SVS pro rok 2020 naplánovala celkem 20 staveb k obnově majetku i strategických (vyvolaných legislativou), a to o celkovém objemu investic přesahujících 94 milionu korun bez DPH.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your name here
Please enter your comment!